Hlavní obsah

Češi na MS v sálovém fotbale postoupili do čtvrtfinále

Čeští reprezentanti v sálovém fotbale postoupili na mistrovství světa v Argentině do čtvrtfinále. Po výhře nad bývalými světovými šampióny z Venezuely zdolali v neděli v druhém utkání ve skupině Kanadu 3:2 a jsou mezi osmi nejlepšími týmy bez ohledu na výsledek posledního zápasu s Kolumbií. Ta porazila Venezuelu 9:4 a má už postup také jistý.

Článek

Proti týmu Kanady, složenému většinou z naturalizovaných Jihoameričanů, se dvakrát střelecky prosadil Petr Šnídl, jeden gól přidal Ondřej Stojaník. V noci na úterý Češi nastoupí proti dalším bývalým mistrům světa Kolumbijcům, kteří získali titul v roce 1997.

Čeští fotbalisté jsou na šampionátu nesmírně populární. "Našeho brankáře Honzu Klímu chtěli po vítězství nad Venezuelou nosit diváci na ramenou. Vtrhli na hřiště a chtěli si ho odnést," řekl spolupracovníkovi ČTK trenér Roman Pich. Místní televizní stanice dokonce z duelu Česka s Kolumbií chystá přímý přenos, třebaže jinak vysílá výhradně zápasy argentinské reprezentace.

Sálový fotbal má jiný míč i jiná pravidla než rozšířenější futsal, který zastřešuje FIFA. Češi hrají v Argentině jako bronzový tým z posledního mistrovství Evropy. Ve čtvrtfinále je čekají buď Peru, Bolívie, nebo úřadující evropští šampioni z Ruska.

Reklama