Hlavní obsah

Fotbalisté se v Kunovicích rozloučili s trenérem Marečkem

Pohřební průvod s rakví fotbalového trenéra Vlastislava Marečka v páteční odpoledne na dlouhé minuty zastavil dopravu v Kunovicích. S charizmatickým koučem Zlína, Teplic a také s asistentem u reprezentační jednadvacítky, který v neděli po těžké nemoci zemřel ve věku 41 let, se v uplakaném deštivém počasí přišlo vedle rodiny rozloučit více než tisíc hráčů, trenérů, funkcionářů i fanoušků.

Článek

Hodinový smuteční obřad v Chrámu páně svatého Petra a Pavla uzavřel svým projevem zlínský soudce a funkcionář fotbalové Tescomy Josef Holcmann. Připomenul všechny životní a fotbalové kroky hráče, trenéra mládeže a nakonec i prvoligového kouče Marečka.

Do kostela v Kunovicích se všichni pohřební hosté nevešli. Minimálně dvě stě dalších Marečkových přátel zůstalo na prostranství před kostelem a pod deštníky poslouchali průběh smutečního obřadu z reproduktorů.

Po jeho skončení vynesli z kostela do přistaveného automobilu rakev se zesnulým trenérem Marečkův dlouholetý asistent Jiří Bartl společně s fotbalisty Zdeňkem Kročou, Tomášem Poštulkou a Jiřím Sabouem. Toto kvarteto kráčelo jako čestná stráž vedle automobilu zhruba kilometrovou cestu na hřbitov v Kunovicích, kde byla rakev uložena do rodinného hrobu.

Pohřbu se zúčastnilo mnoho trenérských kolegů 

Na smutečním obřadu nechyběli předseda svazu Pavel Mokrý, ředitel profesionálního fotbalu Ivo Lubas, prezident teplického klubu František Hrdlička ani kompletní vedení prvoligové Tescomy Zlín. Se svým kolegou se přišli rozloučit i trenéři z reprezentace Ladislav Škorpil, Werner Lička, bývalí i současní prvoligoví kouči Josef Csaplár, Pavel Hapal, Pavel Hoftych, Karel Jarůšek, Pavel Malura, Petr Uličný i mnoho dalších trenérských kolegů.

Mezi pohřebními hosty nechyběli ani všichni současní fotbalisté Zlína a Teplic, přijel také Pavel Horváth ze Sparty, který rovněž v Teplicích hrával. "O tom, jaký byl Vlasta Mareček člověk i trenér, svědčí, kolik lidí přišlo na pohřeb. Já to beru tak, že jen někam odešel a už jej nepotkám. Pro mě v myšlenkách nezemřel, byli jsme velice blízcí přátelé," řekl po pohřbu ČTK trenér Zlína Hoftych.

Také Werner Lička vzpomínal na Marečka jako na výborného přítele a parťáka. "Byl neúnavný bojovník a nesmírný pracant. Nic pro něj nebylo ztraceno. Mám před očima naše fotbalové zápasy v hale, když jsem ve Zlíně působil. Když jsem si vybral do týmu Marečka a Páníka, tak jsme nikdy neprohráli," řekl Lička.

Reklama