Hlavní obsah

Kozák před disciplinární komisí obhajoval výpady vůči Bičovskému

BRATISLAVA

Trenér Košic Ján Kozák dnes obhajoval před disciplinární komisí Slovenského fotbalového svazu své chování na tiskové konferenci po ligovém utkání v Ružomberku, kde urážel domácího kouče Přemysla Bičovského. Kozák prohlásil, že má čisté svědomí, a celou kauzu označil za zakrývání toho, co se dělo na hřišti a v hledišti. Komise by měla vynést verdikt v nejbližších dnech.

Foto: Jan Koller, ČTK

Trenér MFK Košice Ján Kozák

Článek

Po zápase, v němž Košice prohrály brankou v nastaveném čase, Kozák opakovaně počastoval Bičovského urážkami. O svém bývalém spoluhráči z československé reprezentace před novináři mimo jiné prohlásil, že se usmívá jako debil, a doporučil mu, aby nešišlal, protože mu prý není rozumět.

Kozák ve středu komisi řekl, že celou diskusi považuje za zástupný problém, neboť v Ružomberku se podle něj děly mnohem horší věci. Připomněl, že musel z tribun poslouchat vulgární pokřiky na svou adresu, později z hlediště přiletěl i zapalovač, který ho trefil do hlavy.

"Mám tak čisté svědomí, jako jsem v životě neměl," bránil se košický trenér. "Za celých 95 minut (zápasu v Ružomberku) jsem nedal jediný podnět k tomu, aby zápas neproběhl v rámci fair play," dodal Kozák.

Disciplinární komise zakázala v minulém týdnu Kozákovi vést košický tým až do definitivního vyřešení případu. Nyní si ještě vyžádala stanovisko trenérské unie a trenérsko-metodické komise svazu.

Bičovský nehodlá svého bývalého reprezentačního spoluhráče za urážky žalovat.

Reklama

Související témata: