Hlavní obsah

Legendy znovu na trávníku! Zopakovaly si finále mistrovství světa 1994

Fortaleza/Praha

Fotbaloví fanoušci v brazilské Fortaleze si mohli na vlastní oči vychutnat reprízu slavného finále mistrovství světa 1994 mezi reprezentacemi Brazílie a Itálie. Na trávníku se znovu objevily hvězdy, které se před šestadvaceti lety střetly v americké Pasadeně o světový trůn. Tehdy slavili titul Kanárci, v odvetě se z vítězství 1:0 radovali Italové.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Brazilci a Italové si zopakovali finále MS ve fotbale 1994Video: sntv

 
Článek

Psal se červenec 1994. Brazilská reprezentace počtvrté v historii pozvedla nad hlavu pohár pro vítěze mistrovství světa. V cestě stáli Romáriovi a spol. hvězdní Italové, gól ze hry tehdy fanoušci na stadionu Rose Bowl neviděli, a tak musely o osudu utkání rozhodnout až penalty, ve kterých se lépe dařilo Jihoameričanům. Ti oproti dvěma úspěchům Italů zaznamenali tři zlaté pokusy.

V přátelském duchu, ovšem s patřičným nábojem, si oba celky slavné finále zopakovaly. S kapitánskou páskou své bývalé kolegy do odvety přivedli legendární útočník Romário a neméně slavný obránce Franco Baresi.

Nechyběli vítězové Ligy mistrů Paulo Sérgio, Cafu nebo třeba Mauro da Silva a Bebeto na straně Brazilců, v dresu Azzurri se po hrací ploše proháněli například Alberigo Evani a Daniele Massaro.

Akce se zúčastnili i oba kouči – dnes šestasedmdesátiletý Carlos Alberto Parreira a třiasedmdesátiletý Arrigo Sacchi. Bývalý útočník Massaro se postaral o jedinou branku zápasu a Italové tak mohou po 26 letech mluvit o sladké odplatě.

Reklama

Související témata: