Hlavní obsah

Bílek spolu s kazašskou reprezentací povede i mistrovskou Astanu

Fotbalový trenér Michal Bílek společně s reprezentací Kazachstánu povede tým FC Astana. Úřadující kazašský mistr o angažování bývalého kouče českého národního týmu informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalový trenér Michal Bílek společně s reprezentací Kazachstánu povede tým FC Astana.

Článek

Bílek ke kazašské reprezentaci přišel před rokem ze Zlína. Při soutěžní premiéře jeho svěřenci v kvalifikaci mistrovství Evropy doma nečekaně porazili Skotsko 3:0, ale další zápasy v bojích o postup na Euro 2020 jim příliš nevyšly. Nakonec Kazachstán obsadil s 10 body ve skupině předposlední páté místo.

Kazašskou reprezentaci a Astanu souběžně vedl už jiný český trenér Miroslav Beránek v letech 2012 až 2013. "V národním týmu mám vysoce kvalifikované spolupracovníky, kteří budou sbírat veškeré informace. Plus budu mít přehled o fyzickém a psychickém stavu hráčů z Astany, kde je mnoho reprezentačních adeptů, i dalších ligových mužstev. Proto nevidím žádný problém z kombinace obou rolí. Těším se, že z mé práce bude těžit Astana i národní tým," uvedl Bílek pro klubový web.

Kazašského suveréna Astanu, která šestkrát po sobě vyhrála domácí soutěž, chce udržet na vrcholu. "Je to velký klub, takže má ty nejvyšší cíle - mistrovský titul a postup do skupiny evropských soutěží. A samozřejmě chci začít dobře novou sezonu a vyhrát kazašský Superpohár," uvedl bývalý kouč Sparty, Ružomberoku nebo Dinama Tbilisi.

Reklama

Související témata: