Hlavní obsah

Muž našel v harampádí mistrovskou medaili Manchesteru United

LONDÝN

Tomu se říká výhodná koupě. Nejmenovaný muž z Londýna koupil za deset liber při pouličním výprodeji krabici starého harampádí a mezi téměř bezcennými cetkami objevil originální medaili pro vítěze fotbalové Premier League ze sezóny 1996/1997. Prostřednictvím aukční síně Mullock's, která u tehdejšího mistra Manchesteru United ověřila pravost medaile, ji nyní zpeněží minimálně za 3000 liber.

Článek

"Nechápu, jak se mohlo něco takového objevit ve starém harampádí," řekl nedělníku Sunday Mirror William Andrews z aukční síně Mullock's. "Když jsem ji tam viděl, byl jsem v šoku. A rozhodně jsem si nemyslel, že to je originál," přidal nálezce medaile, který si však přál zůstat v anonymitě. "Je škoda, že na ní není jméno hráče, kterému patří. Ale jak se říká, nálezce je vlastník a ten fotbalista si určitě může dovolit koupit si ji zpět," dodal.

Když se medaile dostala k zástupcům Mullock's, aukční síň kontaktovala vedení United. Podle něj nikdo z hráčů týmu ze sezóny 1996/1997 nehlásil ztracenou nebo ukradenou medaili. V tehdejším celku Manchesteru hrál například Eric Cantona, pro kterého to byla poslední sezóna v kariéře, David Beckham, ale i český záložník Karel Poborský.

Reklama

Související témata: