Hlavní obsah

Jednadvacítce budou znovu chybět Janda se Švecem

Fotbalová reprezentace do jednadvaceti let v nadcházejících zápasech kvalifikace mistrovství Evropy znovu nebude moci využít služeb slávistů Petra Jandy a Michala Švece. Před zápasy v Lichtenštejnsku a s Arménií se omluvili kvůli zranění, stejně jako v září před duely se stejnými soupeři. Trenér Vítězslav Lavička místo nich premiérově povolal ostravského Tomáše Mičolu a Lukáše Kubáně z Brna. ČTK to dnes řekl vedoucí týmu Ivo Sekerka.

Článek

Dvojici hráčů z pražské Slavie jako by před akcemi jednadvacítky dál provázela smůla. Janda zmeškal srpnovou přípravu ve Skotsku a pak i úvodní duely kvalifikace, Švec zase byl jenom ve Skotsku. Janda nyní vypadl kvůli problémům s kolenem, Švec si v pondělí při vítězném derby na Spartě obnovil poranění palce u nohy.

Proto se v úterý před polednem na srazu jednadvacítky v Praze poprvé hlásil Mičola, další z úspěšného týmu vicemistrů světa do 20 let. S mírným zpožděním pak dorazil do Roztok, kde "lvíčata" během soustředění bydlí, bek Kubáň. Ten s jednadvacítkou zatím absolvoval všechny akce.

Mladí reprezentanti si v úterý v tréninkovém centru pražské Sparty poprvé zatrénují, večer je čeká první díl taktické přípravy před nedělním zápasem v Lichtenštejnsku, které v září v Praze utrpělo osmibrankový debakl. Příští středu Češi hostí Arménii a té mají co vracet, protože v Jerevanu jen remizovali 1:1.

Českým fotbalistům nyní patří ve skupině třetí pozice za spolufavority Ukrajinou a Arménií, na které ztrácejí dva body.

Reklama