Hlavní obsah

Riquelme obstaral vítězný start Argentiny do kvalifikace o MS

BUENOS AIRES

Juan Roman Riquelme obstaral dvěma precizně provedenými přímými kopy vítězný vstup Argentiny do dvouletého maratónu jihoamerické kvalifikace o postup na mistrovství světa. Zásluhou devětadvacetiletého záložníka Villarrealu, který kvůli napjatým vztahům s klubovým trenérem Manuelem Pellegrinim neodehrál v nové sezóně ještě ani jednu soutěžní minutu, vyhrál favorizovaný domácí celek nad hosty z Chile 2:0.

Článek

S chilským týmem odjel s prázdnou i trenér Marcelo Bielsa, který před MS 2002 ještě na lavičce Argentiny právě Riquelmeho vyřadil z kádru. Oba góly inkasovali Chilané do přestávky, po ní jejich snahu o zvrat poškodil vyloučením Alvarez.

Ještě delší početní převahu měla Uruguay proti Bolívii, která přišla už v prvním poločase o Garciu. Dvougólové vedení pak domácí po změně stran zvýraznili ještě o tři góly.

Naopak dva účastníci posledního MS se na gól nezmohli - Ekvádor ztratil všechny body s Venezuelou a po šesti letech ztratil v nadmořské výšce 2850 metrů domácí neporazitelnost, Paraguay remizovala v Peru. Pětinásobní mistři světa Brazilci vstoupí do kvalifikačních bojů až v neděli zápasem v Kolumbii.

V dvouleté jihoamerické kvalifikaci se hraje o MS systémem každý s každým doma-venku. Po osmnácti kolech čtyři týmy postoupí přímo, pátý si zahraje play-off se čtvrtým celkem ze Severní a Střední Ameriky a Karibiku.

Peru - Paraguay 0:0
Diváci: 50 000.
Ekvádor - Venezuela 0:1 (0:0)
Branka: 67. Rey. Diváci: 35 000.
Argentina - Chile 2:0 (2:0)
Branky: 27. a 45. Riquelme. ČK: 54. Alvarez (Chile). Diváci: 60 000.
Uruguay - Bolívie 5:0 (2:0)
Branky: 4. Suárez, 38. Forlán, 48. Abreu, 68. Sánchez, 83. Bueno. ČK: 41. Garcia (Bolívie). Diváci: 30 000.

Reklama

Související témata: