Hlavní obsah

Brazilci vstoupili do kvalifikace MS remízou 0:0 v Kolumbii

Brazilští fotbalisté vstoupili do jihoamerické kvalifikace o postup na mistrovství světa 2010 nedělní bezbrankovou remízou v Kolumbii. V nadmořské výšce 2600 metrů v metropoli Bogotě se v týmu mistrů světa z roku 2002 neprosadily ani největší hvězdy jako Ronaldinho nebo Kaká.

Článek

Podle komentářů museli být dokonce hosté po nedělním duelu proti omlazenému kolumbijskému výběru s remízou spokojenější, několikrát je totiž svými zákroky zachránil brankář Julio César. V 15. minutě se zase domácí po zákroku na Wasona Renteriu dožadovali penalty, trenér Jorge Luis Pinto dokonce tak vehementně, že ho rozhodčí vykázal z lavičky.

Radost z konečného nerozhodného výsledku měl i brazilský trenér Carlos Dunga. "Hráli jsme venku, ve vysoké nadmořské výšce, na těžkém hřišti. Za takových podmínek je pro nás bod dobrým startem do kvalifikace," prohlásil Dunga.

Dodal, že v druhé půli se mu už hráči zdáli unavení. Utkání totiž začalo s téměř hodinovým zpožděním, které si vynutil silný déšť v době plánovaného výkopu. "Tady moc týmů bodovat nebude," přidal se i Ronaldinho.

V dvouleté jihoamerické kvalifikaci se hraje systémem každý s každým doma-venku. Po 18 kolech postoupí na MS čtyři týmy přímo, pátý si zahraje play off s čtvrtým celkem ze Severní a Střední Ameriky.

Výsledek jihoamerické kvalifikace na MS 2010:
Kolumbie - Brazílie 0:0Diváci: 45 000.

Reklama

Související témata: