Hlavní obsah

Roman Mareš přiblížil čtyřmi góly futsalisty Chrudimi k postupu

Futsalisté Chrudimi vyhráli i druhý zápas v kvalifikační skupině Futsal Cupu, když porazili Slov-Matic Bratislava vysoko 5:1 především díky čtyřem brankám Romana Mareše. Ve čtvrtek večer se český mistr utká o postup mezi elitní čtveřici soutěže s Kajratem Almaty. Kazašský celek v úterý zvítězil nad Antverpami rovněž 5:1 a má na kontě také dvě výhry.

Článek

Roman Mareš začal své velké představení v sedmé minutě, kdy otevřel skóre brankou přímo z rohového kopu. Těsně před poločasem pak zvýšil na 2:0 po pohledné kombinaci s Mikanem.

V úvodu druhé půle Roman Mareš rozehrál rohový kop, jeho bratr Michal vystřelil a míč ještě na brankové čáře tečoval na cestě do sítě Mikan. V 31. minutě se dočkali i slovenští hráči, když nepřehledné situace před chrudimskou brankou využil Bartošek.

Závěr utkání však patřil opět Romanu Marešovi. Někdejší hráč ruské profesionální ligy obešel soupeře a střelou z těžkého úhlu překonal bratislavského gólmana. Čtyři minuty před koncem upravil ještě na 5:1 z pokutového kopu. Další penaltu v poslední minutě nevyužil Kopecký.

"Takhle jasný výsledek jsme nečekali. V závěru vzal otěže zápasu do svých rukou Roman Mareš a svým typickým způsobem rozhodl," řekl trenér Chrudimi Ota Stejskal České televizi.

Era-Pack Chrudim - Slov-Matic Bratislava 5:1 (2:0)
Branky: 7., 19., 33. a 36. R. Mareš, 23. Mikan - 31. Bartošek. Rozhodčí: Sunjič (Chor.), Remin (Běl.). Diváci: 1123.
Kajrat Almaty - FT Antverpy 5:1.

Reklama