Hlavní obsah

Ježek: Kdyby se nevyhrálo, padaly by hlavy

SALCBURK

Fotbalisté Salcburku, suverénně nejbohatšího klubu v Rakousku, v sobotu po čase zase zažili pocit z vítězství. K výhře nad Sturmem Graz 4:1 přispěli Vratislav Lokvenc a Patrik Ježek, oba byli vyhlášeni nejlepšími hráči domácích. Jak po utkání přiznal Právu Ježek, výhru už milionářský tým potřeboval jako sůl.

Článek

„Kdyby se nevyhrálo, tak už asi padaly hlavy. Vyřazení z pohárové Evropy i špatné výsledky v lize trenér Trapattoni ustál, ale všichni jsme věděli, že už musíme zabrat. Máme nejlepší podmínky a v rakouské lize prostě musíme být první. Noviny do nás pořádně šily a ani fanoušci nás nešetřili.

Proto jsme věděli, že na soupeře musíme vletět od první minuty. Byla příšerná zima, pršelo, pak i sněžilo. Umělá tráva, kde hrajeme domácí zápasy, trochu namrzla, a povrch byl ještě rychlejší než běžně. Hned v 10. minutě jsme dali první gól, za chvíli přidal Vráťa druhý. Byl fakt parádní, hlavou rybičkou z dost těžké pozice.

Po přestávce jsme sice inkasovali, ale když dal Zickler třetí gól, bylo hotovo. Určitě se projevilo, že jsme začali hrát na dva útočníky. Vráťa s Zicklerem spolu v lize nastoupili na hrotu od začátku snad vůbec poprvé a bylo to znát. Jen Karel Piták střídal až v závěru, teď v základu moc často nenastupuje.

Trenér byl pod velkým tlakem, ale na druhou stranu, klobouk dolů před ním, všechno bere na sebe. Říká, že za špatnou hru je zodpovědný jen on. Když mě střídal, dokonce si se mnou plácnul, což tak často nedělá.

Do konce je ještě spousta zápasů a věřím, že ten titul stejně uděláme. Nebude to tak přesvědčivé jako v minulé sezóně, ale máme na to. Hlavně se musíme zlepšit v zápasech venku, kde máme po Innsbrucku vůbec nejhorší bilanci.“

Reklama

Související témata: