Hlavní obsah

Nizozemský brankář Van der Sar skončí po ME s reprezentací

MANCHESTER

Nizozemský fotbalový brankář Edwin van der Sar ukončí příští rok po mistrovství Evropy reprezentační kariéru. Brankář Manchesteru United to oznámil v pondělí, v den svých 37. narozenin. Podle svých slov se navíc teprve rozhodne, jestli v létě neskončí s fotbalem nadobro.

Článek

Bez tří centimetrů dvoumetrový brankář si vzal na rozmyšlenou o své další budoucnosti několik týdnů času. V prosinci by chtěl oznámit, zda bude pokračovat alespoň v dresu anglického mistra. Příští rok mu totiž po sezóně vyprší smlouva a bude muset včas začít jednat o nové.

Trenér Alex Ferguson se ho ale snaží přesvědčit, aby si kariéru prodloužil. "Je stále hladový po úspěchu. Nevidím důvod, proč by nemohl odchytat ještě další dvě sezóny," nechal se slyšet již dříve Ferguson.

Van der Sar se ve své sbírce úspěchů honosí mimo jiné titulem nejlepšího brankáře Evropy roku 1995. Od té doby navíc patří k nezbytným součástem nizozemské reprezentace, za niž odchytal už 121 zápasů. I tím se zapsal do historie, víc v dresu "oranjes" nikdo neodehrál.

Reklama