Hlavní obsah

Pořadatelství ME? Zatím vzdálená vize

PRAHA

V úterý se v médiích objevily zprávy, že se Českomoravský fotbalový svaz hodlá ucházet o pořadatelství závěrečného turnaje mistrovství Evropy 2020. Podle mluvčího svazu Václava Tichého předseda Pavel Mokrý na neformální schůzce v Bratislavě pořadatelství jako dlouhodobou vizi nevyloučil, nic konkrétního se ale nerýsuje.

Článek

Předseda ČMFS nebyl v Curychu, kde bylo v úterý přiděleno pořadatelství MS 2014 Brazílii, ale v Bratislavě. Tam diskutoval se svým slovenským protějškem Františkem Laurincem. „Debatovali o formách spolupráce mezi oběma svazy. Pro slovenský svaz je ČMFS vzorem v řadě oblastí,“ řekl Sport.cz Tichý.

Při neformální debatě byla zmíněna i dlouhodobá vize, například pořádat mistrovství Evropy 2020. „Nejednalo se ale o nic konkrétního, byla to soukromá debata dvou šéfů na perspektivní téma. Novinář dotaz na pořadatelství mistrovství světa pro Brazílii doplnil otázkou na šance Česka, tam možná vznikla nepřesná informace,“ dodal svazový mluvčí s tím, že Mokrý bude o schůzce informovat výkonný výbor.

Se Slovenskem se česká reprezentace utká 17. listopadu a při této příležitosti do Prahy dorazí i delegace Slovenského fotbalového svazu. „Tam bude větší a vhodnější příležitost, aby si funkcionáři obou svazů vyměnili názory na možnou společnou kandidaturu. Konkrétní projekt na světě není,“ uzavřel Tichý.

O možnosti pořádat mistrovství Evropy se v Česku spekuluje již 11 let, plánovala se společná kandidatura s Rakouskem pro šampionát v roce 2004. Rakušané se poté spojili se Švýcary a příští rok budou hostit kontinentální mistrovství.

Reklama