Hlavní obsah

McClarena kritizují kvůli "výletu" za Beckhamem

LONDÝN

Trenér anglické fotbalové reprezentace Steve McClaren se ocitl pod palbou kritiky médií i expertů kvůli tomu, že místo sledování sobotního šlágru Arsenal - Manchester United odletěl do Los Angeles zkontrolovat zdravotní stav Davida Beckhama. Bývalý kapitán národního týmu odehrál v neděli téměř celý exhibiční zápas proti hollywoodským celebritám, nicméně McClaren nebyl ani tam.

Článek

Kouče národního mužstva, jemuž po říjnové porážce v Rusku vážně hrozí neúčast na mistrovství Evropy, kritizoval například bývalý reprezentační kapitán Terry Butcher, jenž označil návštěvu charitativního zápasu za frašku. Jak ale později uvedli představitelé Fotbalové asociace, McClaren na utkání nešel.

Nástupce Svena-Görana Erikssona odletěl do Kalifornie v pátek, v sobotu se sešel s dvaatřicetiletým Beckhamem na tréninku a do Anglie se vrátil v pondělí. "Steve zjišťuje zdravotní stav a kondici všech svých hráčů - byla to rutinní cesta," řekl BBC mluvčí Fotbalové asociace.

Beckham se vrátil do národního týmu letos v červnu po roční pauze. Kvůli špatnému zdravotnímu stavu však odehrál pouze jeden kvalifikační zápas a dvě prestižní přípravy proti Brazílii a Německu.

Na podzim McClarenovi chyběl a Anglie je na pokraji vyřazení ze hry o Euro 2008. Hráči Albionu musejí spoléhat na to, že Rusko v závěru kvalifikace nevyhraje v Izraeli, a sami pak musejí porazit Chorvatsko.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín