Hlavní obsah

Horváth chce být trenérem, začíná s praxí

U příležitosti spojení osobnosti Pavla Horvátha a Akademie fotbalových trenérů se v pátek pořádala tisková konference, kde se prezentoval společný projekt pro rozvoj činnosti trenérů mládeže. Ten má přispět jak ke vzdělávání trenérů, tak i k dalšímu vývoji mladých talentů u nás a v zahraničí.“Cílem je pochytit děti z celé Evropy,“ netají se smělými plány zmocněnec AFT Pavel Maršík.

Foto: SPORT.CZ/Petr Vlček

Záložník Sparty Pavel Horváth

Článek

Akademie fotbalových trenéru vznikla jako občanské sdružení před rokem na základě ohlasu trenérů z mládežnických kategorií. Jedná se o alternativu k unii českých fotbalových trenérů, kde mají být stěžejním prvkem trenéři mládežnických klubů.

Akademie bude pořádat fotbalové kempy pro děti školního věku, kde bude mimo fotbalové tréninky také prioritou jazyková výuka. Kempy budu zatím pořádány v letních měsících. Budou se konat v karlovarském kraji, další v Praze a na Slovensku v Bánské Bystrici. Do budoucna by se mohly pořádat kempy i pro děti z USA, Anglie nebo Islandu.

“Fotbal je fenomén,  pro děti je cizí jazyk hrozně důležitý. Jsem rád, že jsem se stal součástí tohoto projektu. Budeme rádi pomáhat. Doufám, že mé jméno k rozšíření činnosti Akademie pomůže. Je vidět, že se nejedná o amatérskou práci,“ řekl k projektu Horváth s tím, že společně s jeho jménem bude akci podporovat i jeho spoluhráč ze Sparty Jan Rezek.

„Jako dítě jsem neměl možnost se něčeho takového zúčastnit. I pro ty děti bude dobré, že se budou moci jazykově vzdělávat,“ prozradil k tématu Rezek.

Horváth se chce věnovat trénování

Hráči by se dle svých slov měli na kempech v létě objevit jednou týdně. „Samozřejmě že bychom se tam rádi objevili častěji, ale bude záležet na tom, jak budeme mít tréninky,“ řekli jednomyslně sparťané k aktivitě, o které se může dozvědět více informací na www.soccer-camp.cz.

Jako vždy dobře naladěný Pavel Horváth, který si uvědomuje, že ve vrcholovém fotbale nebude napořád, pomyslel na zadní vrátka. „Kromě fotbalu toho moc nedovedu, už jsem se radil s některými trenéry o možnosti získání licence. Rád bych se po konci fotbalové kariéry věnoval trénování. Neříkám, že to bude moje budoucnost, ale právě i tímto projektem bych se do toho chtěl víc dostat,“ řekl ke své budoucnosti sparťanský záložník.

Reklama