Hlavní obsah

Ve finále MS v plážovém fotbale jsou Brazílie a Mexiko

Obhájci titulu mistrů světa v plážovém fotbale Brazilci se ve finále letošního šampionátu v Riu de Janeiro nepostaví jako loni proti Uruguayi, ale proti Mexiku. Brazilci v sobotu na pláži Copacabana porazili Francii 6:2, Mexičané zvítězili nad Uruguayí 5:2. Nedělní finále začne ve 14:00 SEČ.

Článek

Zápas dvou posledních mistrů světa mezi Francií a Brazílií začal dvěma bleskovými góly: už po šesti sekundách hry to bylo 1:1 a trefa Sebastiena Pereze ve čtvrté vteřině se stala vůbec nejrychlejší brankou v historii MS. Pak už se ale častěji prosazovali domácí favorité.

Po dvou brankách v brazilském dresu shodně vstřelili Bruno, Betinho a Buru, který se s devíti zásahy dostal do čela tabulky střelců. Francie, nejlepší evropský tým s velkým propagátorem plážového fotbalu Erikem Cantonou v roli trenéra, tak bude v Riu usilovat alespoň o obhajobu loňského bronzu.

Mexické tažení turnajem nezastavili ani finalisté minulého MS Uruguayci. Rtuťovitý Morgan Plata pokořil jejich obranu čtyřikrát, přičemž dva zásahy si nechal na rozhodující třetí třetinu, a nováček světového šampionátu dokráčel hned na první pokus až do boje o zlato. "Nikdy bych si nepomyslel, že se nám to povede," prohlásil mexický trenér Ramon Raya.

Výsledky - semifinále:
Mexiko - Uruguay 5:2, Brazílie - Francie 6:2.

Reklama