Hlavní obsah

Futsalisté na úvod ME vysoko prohráli s Rumuny

PORTO

Čeští futsalisté v premiérovém vystoupení na mistrovství Evropy prohráli s Rumunskem nečekaně vysoko 4:8 a výrazně se jim vzdálila naděje na postup do semifinále. Zápas se lámal až ve druhém poločase, česká reprezentace se ani jednou v utkání nedostala do vedení.

Foto: www.nzi.si

Futsal - ilustrační foto

Článek

V druhém duelu skupiny A remizovali domácí Portugalci překvapivě s Itálií 0:0. Byla to první bezbranková remíza na evropském šampionátu od roku 1999, kdy stejně skončil zápas Portugalců s Belgií.

Večerní utkání s dvanácti brankami sledoval v hledišti také šéf UEFA Michel Platini a z počátku viděl jednoznačnou převahu českého týmu, který soupeři dvě minuty téměř nepůjčil míč. Svěřenci Tomáše Neumanna si vypracovali několik slibných možností, ale Roman Mareš a Blažej je promarnili. V 9. minutě Rešetář nastřelil tyč, Dlouhého ránu vyrazil rozštěpem gólman Klein.

Matei přesně trefil volný kout

Soupeř se dostával na dostřel Gerčáka jen výjimečně. Až ve 12. minutě nejprve minul prázdnou branku Gherman a pak se uvolnil na hranici trestného území Matei, přesně trefil volný kout vedle levé nohy českého gólmana a zaznamenal premiérovou trefu šampionátu.

Češi pokračovali v náporu, ale dál spalovali šance. Michal Mareš nastřelil tyč, poté pálil v dobré pozici mimo. V 15. minutě Čechům vyšel dokonale signál při trestném kopu a Dobre si v obranném zákroku vstřelil vlastní gól. Obdobná akce a střela Sluky znamenala vyrovnání na 2:2.

Úvod druhého poločasu ukázal, že se Češi z chyb v defenzivě nepoučili a po dvou inkasovaných gólech v rozmezí jedné minuty se zápas zlomil ve prospěch Rumunů. Český celek ještě dokázal po velkém tlaku dotáhnout na 4:4, ale pak přidal další hrubé chyby a pohybliví Rumuni přidávali gól za gólem. Střelecky disponovaný Matei zaznamenal hattrick.

V neděli se čeští hráči utkají s Portugalskem.

Výsledek - skupina A:
Česká republika - Rumunsko 4:8 (2:2)
Branky: 15. vlastní Dobre, 18. Sluka, 27. Rešetár, 30. M. Mareš - 12., 37. a 38. Matei, 23. a 35. Lupu, 17. Gherman, 24. Molomfalean, 32. Szöcs. Rozhodčí: Ivanov, Šabanov (oba Rus.). ŽK: 1:1. Akumulované fauly: 3/2 - 4/4. Diváci: 1200.
Sestava ČR: Gerčák - M. Mareš, Frič, Sláma, R. Mareš - Blažej, Dlouhý, Sluka, Rešetár - Kopecký. Trenér: Neumann.
Další zápas:
Portugalsko - Itálie 0:0

Reklama

Související témata: