Hlavní obsah

Podle Owena by žádný Chorvat nestačil na anglickou reprezentaci

DURBAN

Anglický útočník Michael Owen prohlásil, že žádný z chorvatských fotbalistů by se do anglické reprezentace nedostal. Hvězda Newcastlu s tímto tvrzením přišla jen pár dní po té, co Chorvati porazili Anglii v londýnském Wembley a připravili ji o start na evropském šampionátu. V neděli je do jedné skupiny svedl los kvalifikace o postup na mistrovství světa 2010.

Foto: homepage.ntlworld.com

Michael Owen

Článek

Owen, který v osudném duelu kvůli zranění nenastoupil, se těší na odvetu. Je přesvědčený, že Anglie má na každém postu kvalitnějšího fotbalistu než Chorvatsko. "Nemyslím si, že by se kdokoliv z chorvatského týmu dostal do toho našeho," cituje jeho slova britský deník The Sun.

Sedmadvacetiletý fotbalista je přesvědčený, že za selháním Angličanů v kvalifikaci stojí jen psychika. "Máme náročné fanoušky a média, kteří od anglického týmu očekávají skvělé výsledky, a to právem. Problém spočívá v tom, jak se s tím jako hráči vyrovnáme. Kvůli tlaku přicházely v klíčových chvílích chyby," uvedl.

"Z toho, jak jsem pozoroval chorvatskou hru, tak se mnohkrát hroutila díky našemu tlaku," citovalo The Sun anglického fotbalistu.

Angličané však byli při losování světové kvalifikace zařazeni do druhého výkonnostního koše, zatímco Chorvati byli nasazeni mezi elitu. Owen si ovšem nemyslí, že postavení kolébky fotbalu v žebříčku odpovídá jejím kvalitám a věří, že Anglie má šanci napravit si pošramocenou reputaci. "Když se podívám na anglickou sestavu a vidím, jaký máme talent, nedovedu si představit, že bychom nic nevyhráli," dodal.

"Troufám si tvrdit, že každý člen anglického týmu, který by nevěřil v postup, by v mužstvu nebyl. Pokud chceme uspět, pak se nemůžeme spoléhat pouze na štěstí," poznamenal na závěr hráč anglického Newcastlu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články