Hlavní obsah

Šesták věří, že Slovensko zůstane ve hře až do konce kvalifikace

PRAHA

Nědělní los v jihoafrickém Durbanu rozhodl o tom, že čeští reprezentanti v kvalifikaci na MS 2010 znovu změří síly se svým východní sousedem Slovenskem. „Mohli jsme dostat o hodně těžší skupinu. Jestli chceme bojovat o postup, musíme se naučit bojovat i proti silným soupeřům,“ řekl po losu slovenský reprezentant Stanislav Šesták.

Článek

„V novém kvalifikačním cyklu začínáme od nuly. Pevně věřím, že až do konce kvalifikace zůstaneme ve hře o postup a budeme hrát minimálně baráž,“ citoval slova fotbalisty Bochumi Šestáka server futbalportal.sk.

Ve stejném smyslu hovořil po losu také kouč slovenského národního týmu Ján Kocian. Do skupiny proti jeho svěřencům byli vedle Česka vylosovány týmy Polska, Slovinska, San Marina a Severního Irska. „S Českem jsme hráli nedávno kvalifikaci o ME 2008 v Praze a ten zápas máme ještě v živé paměti. Poláci udělali v posledním období velký výkonnostní posun. Tak trochu neznámou jsou fotbalisté ze Severního Irska a nesmíme podcenit ani Slovince,“ řekl na adresu svých soupeřů Kocian.

V podobném duchu mluvil také prezident slovenského fotbalového svazu František Laurinec, který mimojiné řekl, že byl los ke Slovákům tentokrát shovívavý. „Znovu jsme dostali Česko, které je o krok před námi, ale další soupeři Polsko, Severní Irsko a Slovinsko jsou přijatelní soupeři,“ řekl Laurinec.

Slovinsko: S losem jsme spokojeni

Také v táboře Slovinců zavládla po losu dobrá nálada. „S losem jsme spokojeni, nedá se ovšem říci, že by nějaká skupina byla lehká. Favority skupiny jsou Češi a Poláci, což dokázali také v kvalifikaci na Euro 2008. My se pokusíme měřit se Slováky a fotbalisty Severního Irska, hlavně si ale přeji, abychom tentokrát dosáhli lepšího umístění než v poslední kvalifikaci,“ připomněl na svazových stránkách Slovinska nzs.si předseda slovinského svazu Rudi Zavrl nelichotivé šesté místo ve skupině G kvalifikace o ME 2008, kde za Slovinci zůstal už jen tým slabých Lucemburčanů.

Trenér slovinské reprezentace Matjaž Kek věří, že by se jeho svěřenci neměli čeho bát. „Doufám, že se dobře připravíme a že budeme vyrovnaným soupeřem i Čechům a Polákům, které budeme moci dobře pozorovat už na nadcházejícím Euru,“ dodal Kek.

Reklama

Související témata: