Hlavní obsah

Izvestija: Petržela se možná vrátí trénovat do Ruska

MOSKVA

Fotbalový trenér Vlastimil Petržela se možná vrátí pracovat z Ázerbájdžánu do Ruska. Podle deníku Izvestija by kouč, který v minulosti pracoval v petrohradském Zenitu, mohl usednout na lavičku FK Moskva. Ten letos skončil v lize na čtvrtém místě.

Článek

Petržela má v Baku na starosti tamní klub Něftči, smlouvu podepsal letos v srpnu na rok. "Skutečně mi volali. Ne ze samotného klubu FK Moskva, ale jejich sponzor Norilsk nikel," řekl v pondělí deníku Petržela.

Detaily nechtěl příliš rozebírat, neboť nyní pracuje s jiným týmem. "Ale samozřejmě že bych se chtěl vrátit do ruského šampionátu, v Ázerbájdžánu je to jako přicestovat deset let do minulosti. Není tu nic: je potřeba postavit stadión, tréninkovou základnu, školu, vytvářet hřiště. Zajímavá práce, ale malé peníze," citoval trenéra ruský deník.

V FK Moskva po sezóně skončil šestatřicetiletý trenér Leonid Sluckij. Tomu nezajistilo další angažmá ani nejlepší ligové umístění mužstva v historii, protože cílem vedení klubu byla medaile. V mužstvu působili i dva čeští fotbalisté Roman Hubník a Tomáš Čížek.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň