Hlavní obsah

Beckham režíroval výhru Galaxy na Novém Zélandu

WELLINGTON

Anglický záložník David Beckham se při přátelském utkání Los Angeles Galaxy na Novém Zélandu postaral o nový rekord ostrovního státu. Zápas s Wellingtonem Phoenix v sobotu díky němu sledovalo 35 000 fanoušků, což je tamní největší návštěva na fotbale v historii. Beckham rozhodně fanoušky nezklamal a byl hlavní hvězdou utkání. Při vítězství Galaxy 4:1 nejprve na tři góly přihrál a patnáct minut před koncem se sám trefil z penalty.

Článek

Domácí tým, který hraje nejvyšší australskou soutěž, se sice dostal krátce po zahájení utkání do vedení, v 16. minutě ale bylo vyrovnáno. Beckham našel centrem na vzdálenější tyči Landona Donovana a jeho zblokovanou střelu využil Clint Mathis. Donovan poté poslal minutu před přestávkou Galaxy do vedení a i tentokrát mu přihrál bývalý kapitán anglické reprezentace. Před třetím gólem dvě minuty po přestávce Beckham pro změnu obešel dva obránce a poté předložil míč před branku střídajícímu Carlosi Pavonovi. Po faulu na honduraského útočníka v 76. minutě Beckham proměnil penaltu a upravil skóre na konečných 4:1.

Přestože na Novém Zélandu je zdaleka nejpopulárnějším sportem ragby, Beckham byl pro fanoušky velkým lákadlem. Kromě rekordní návštěvy při samotném utkání se přišlo na páteční trénink Galaxy podle agentury Reuters podívat více než dvacet tisíc lidí.

Klub z Los Angeles ukončil ve Wellingtonu dvouzápasové turné po Austrálii a Novém Zélandu a v neděli se vrací do Ameriky. V prvním utkání fotbalisté Galaxy prohráli na hřišti FC Sydney 3:5.

Reklama