Hlavní obsah

Riquelme prý odešel z Villarrealu kvůli krátké dovolené

MADRID

Rozepře s trenérem kvůli příliš krátké dovolené byla důvodem, proč argentinský fotbalista Juan Román Riquelme musel odejít z Villarrealu. Podle prezidenta španělského klubu Fernanda Rioga chtěl mít hvězdný záložník v zimní přestávce delší volno než ostatní hráči.

Článek

"Ani nám to nevysvětlil. Sice jsme se to s ním v lednu pokusili znovu vyřešit, ale když s vámi někdo odmítá mluvit, těžko něco zmůžete," řekl funkcionář na internetových stránkách klubu. "Nikdo není důležitější než Villarreal. Prezident, hráč ani trenér, na prvním místě je vždy tým," dodal.

Když se vedení nedokázalo s hráčem domluvit, umožnilo mu dohrát loňskou sezónu na hostování v Boce Juniors, které Riquelme pomohl k zisku šestého triumfu v Poháru osvoboditelů. Po návratu do Španělska devětadvacetiletý fotbalista doufal, že v letním přestupovém období z klubu odejde, transfer do Atlétika Madrid však ztroskotal. V letošní sezóně, v níž je Villarreal po 13 kolech překvapivě na druhém místě v tabulce, Riquelme nenastoupil k jedinému utkání.

Bývalý hráč Barcelony se nakonec přestupu přece jen dočkal. Před týdnem se dohodl s vedením Villarrealu na ukončení smlouvy a klub mu umožnil bez finanční náhrady podepsat nový kontrakt s Bokou Juniors.

Reklama

Související témata: