Hlavní obsah

Při utkání Baníku se Spartou bylo zraněno devět policistů

OSTRAVA

Devět policistů utrpělo zranění při utkání první fotbalové ligy mezi ostravským Baníkem a pražskou Spartou. Těžkooděnci i policisté na koních zasahovali na Bazalech proti příznivcům domácího týmu. Převážně polští fanoušci se snažili v prvním poločase napadnout sektor příznivců Sparty. Velitel policejních opatření Tomáš Lansfeld ČTK řekl, že patnáct z nich policie zadržela.

Článek

Zápas se nakonec dohrál, přestože mu kvůli násilnostem v hledišti vážně hrozilo ukončení. Kordon těžkooděnců po přibližně půlhodinové bitce s chuligány nakonec dostal situaci pod kontrolu a dav útočníků rozehnal. Situace se však v jednu chvíli vyostřila a sudí Jílek dal fanouškům po půlhodině hry poslední ultimátum, že při další nepokojích zápas ukončí.

O přestávce se však situace na tribunách zklidnila. Těžkooděnci ve spolupráci s jízdní policií dav útočníků rozehnali a ostravští fanoušci se vrátili do svého sektoru. "Ostravští fanoušci byli dnes spíš oběťmi, agresivně se chovali především Poláci. Na tribunách zničili lavičky za desítky tisíc korun," řekl ČTK mluvčí Baníku Igor Bruzl.

Katovice vyloučeny z halového turnaje

Podle jeho slov řádili především příznivci GKS Katovice. "Samozřejmě z toho vyvodíme závěry. Prvním krokem je vyloučení Katovic z halového turnaje, který se v prosinci uskuteční v porubské hale. Po důkladném prostudování videozáznamů vyvodíme další důsledky," řekl Bruzl.

Na Bazalech zasahovaly dvě stovky policistů, těžkooděncům pomáhaly hlídky na koních ze Zlína. "Fanoušky doprovodíme na nádraží. Hlavním úkolem je udržet pořádek ve městě. Jsou velmi agresivní. Budeme se snažit udržet příznivce Sparty a Baníku, zvláště polské fanoušky, od sebe," uvedl Lansfeld.

Zápasy mezi Baníkem a Spartou tradičně patří k nejrizikovějším utkáním první ligy. Do Ostravy v neděli po poledni přijelo asi 150 pražských fanoušků, speciálním vlakem z Polska přicestovalo nejméně 300 příznivců katovického klubu. Příjezd i cesta na stadión se obešly bez potíží.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice