Hlavní obsah

Romário se po dopingové kauze vrhnul na trénování

RIO DE JANEIRO

Brazilský fotbalový kanonýr Romário velmi rychle zareagoval na svůj úterní dopingový nález a nechal se svým dosavadním klubem Vasco da Gama najmout jako trenér. Oznámil to vedení mužstva, které se zároveň vyslovilo pro co nejrychlejší vyřešení případu, neboť jedenačtyřicetiletá legenda už před sebou nemá příliš dlouhou kariéru. Disciplinární komise se sejde 18. prosince.

Článek

Romário nahradí odvolaného trenéra Valdira Espinosu, ale zatím jen dočasně. Dostal totiž smlouvu jen do začátku příštího roku, která mu vyprší po novoročním turnaji v Dubaji a tradičním únorovém Guanabara Cupu, jehož dějištěm bude Rio de Janeiro.

Autor více než tisíce soutěžních branek byl 28. října po ligovém zápase s Palmeiras pozitivně testován na zakázaný finasterid. Hráč tvrdí, že se do jeho těla látka dostala z přípravku proti vypadávání vlasů. Podobně se letos provinil jeho krajan Marcao z klubu Internacional, který byl nakonec brazilským svazem potrestán zákazem činnosti na 120 dnů, polovinu trestu mu navíc vzápětí odpustil za charitativní činnost. Romáriova trenérská smlouva tak zřejmě vychází právě z očekávání podobného trestu.

Reklama