Hlavní obsah

Scolari chce trénovat Portugalce až do MS 2010

Trenér portugalské fotbalové reprezentace Luiz Felipe Scolari by rád prodloužil smlouvu a vedl úřadující vicemistry Evropy až do světového šampionátu v Jihoafrické republice v roce 2010. V létě příštího roku se jeho svěřenci utkají v základní skupině mistrovství Evropy s českou reprezentací. Po tomto turnaji Scolarimu vyprší současný kontrakt.

Článek

Ještě před rokem Scolari tvrdil, že po Euru 2008 portugalský tým opustí. "Bude to logický krok. Životnost trenéra v jednom týmu je pět až šest let," uvedl loni v prosinci brazilský kouč. Portugalské fotbalisty převzal poté, co dovedl své krajany v roce 2002 k pátému světovému titulu.

Mezitím však devětapadesátiletý trenér změnil názor a doufá, že dostane šanci pokračovat. "Záleží na fotbalové federaci. Ale kdyby bylo na mně, bez váhání bych to podepsal. Portugalsko mám ještě radši než Brazílii. Vážně si to tu užívám, má rodina tuhle zemi miluje. Jinde bych takové podmínky nemusel najít," prohlásil Scolari, o kterém se spekulovalo, že by mohl zamířit k anglické reprezentaci. Brazilský kouč to však vyloučil.

Reklama

Související témata: