Hlavní obsah

Boku Juniors vyzve v semifinále MS klubů tuniský Sahel

TOKIO

Tuniský tým Etoile Sahel porazil na mistrovství světa fotbalových klubů mexickou Pachucu a v semifinále vyzve Boku Juniors. Argentinský favorit byl spolu s šampiónem Ligy mistrů AC Milán nasazen rovnou do semifinále a k jejich očekávanému duelu o trofej by mělo dojít za týden ve finále v Jokohamě.

Článek

Nejlepší africký klub Sahel si vybojoval postup v neděli v Tokiu až v 85. minutě, když zlomil bezbrankový stav záložník Moussa Narry. Ideálně totiž tečoval střelu z 25 metrů. Pachuca přitom začala velkým náporem a převahu měla po celý zápas. Cachovu hlavičku však zastavilo břevno, Gimenezovu střelu tyč a ve druhé půli Manzurův gól nebyl uznán pro ofsajd.

"Jsem šťastný, že jsme zápas přežili. Pachuca je lepší a zkušenější tým než my. Teď se těšíme na Boku Juniors a potom na AC Milán," prohlásil trenér Sahelu Bertrand Marchand. "Tohle se nemělo stát. Ve všem jsme byli lepší, jen jsme měli smůlu a nedali góly," posteskl si kouč mexického celku Enrique Meza.

Tuniský klub nastoupí proti Boce Juniors ve středu. AC Milán zahájí šampionát o den později a bude čekat, jak dopadne pondělní čtvrtfinále mezi íránským celkem Sepahan a domácí japonskou Urawou.

Etoile Sahel - Pachuca 1:0 (0:0)
Branka: 85. Narry. Rozhodčí: Shield (Austr.). Diváci: 34 934.

Reklama

Související témata: