Hlavní obsah

Arbitráž rozhodla, že Limberský miliónovou pokutu zaplatit musí

Arbitrážní komise fotbalového svazu počátkem týdne odmítla znovu se zabývat případem sparťanského fotbalisty Davida Limberského, kterému za nedodržení smlouvy s agentem již dříve uložila jednomiliónovou pokutu. Limberskému nyní nezbývá než částku do konce roku zaplatit, nemá totiž další možnost odvolání. Pokud tak neučiní, mohl by skončit před disciplinární komisí.

Článek

Arbitráž v polovině listopadu usoudila, že se Limberský dopustil porušení fotbalových předpisů, když se nenechal při přestupu z Plzně do Sparty zastupovat svým hráčským agentem Zdeňkem Nehodou. Výrok komise tehdy označili experti za průlom v podobných sporech a možný precedens, podle kterého se bude v tuzemsku postupovat i v budoucnu. Vzkázala tak fotbalistům, že uzavřené dohody s agenty se musí plnit.

Limberský později se svými právníky podal žádost, aby byl jeho případ znovu otevřen. Arbitráž to však zamítla a podobně by podle všeho postupovala i v případě jeho dalších pokusů. Fotbalista už nemá žádnou možnost odvolání u fotbalových orgánů, pouze případně u civilního soudu, což ale nemá odkladný účinek pro zaplacení pokuty.

Výrok arbitráže potvrdil ve čtvrtečním rozhovoru pro ČTK šéf svazové legislativy Marcel Petrásek, který je současně šéfem komise pro agenty. "Arbitrážní komise podle svého výkladu odmítla námitku hráče, že dodatek smlouvy nebyl registrován, a celý případ uzavřela," řekl Petrásek. V dodatku měla být uvedena klauzule o smluvní pokutě, kterou později Nehoda požadoval.

Nehoda sice původně požadoval dvoumiliónové odstupné, ale i s poloviční sumou je spokojen. "Jsme rádi, že byl potvrzen opakovaně náš právní názor. Klient dál trvá na tom, že po zaplacení pokuty polovinu sumy dá na charitu, případně na sportovní projekty mládeže," řekl ve čtvrtek ČTK Bronislav Šerák, který je právním zástupcem Nehodovy společnosti.

Reklama

Související témata: