Hlavní obsah

Fotbalová reprezentace bude bydlet v rakouském Seefeldu

Karel FeltPrávo

Česká fotbalová reprezentace bude v průběhu červnového mistrovství Evropy bydlet v Seefeldu v rakouském Tyrolsku (asi 580 km od Prahy), ve svém už tradičním sídle, kterým je hotel Dorint Vital Royal. Naposledy se tu národní tým připravoval v říjnu před kvalifikačním duelem v Mnichově, v němž Brücknerův výběr porazil Německo 3:0 a stvrdil postup na EURO.

Foto: www.dorintresorts.com

Hotel Royal Vital Dorint v Seefeldu.

Článek

Jako hotovou věc místo pobytu uvádějí rakouské zdroje a Právu tuto volbu potvrdil i člověk blízký reprezentaci, který se ale nepřál být jmenován, protože trenér Brückner má na UEFA místo pobytu oznámit až příští týden.

„Ještě není podepsán kontrakt, ale volba už je v podstatě jasná. Ze všech variant, které byly probírány, vychází Seefeld nejlépe. Známé prostředí, dobré vztahy jak s vedením hotelu, tak i městem a místním klubem, kde má reprezentace tradičně zázemí pro přípravu. Hotel vyhovuje po všech stránkách, včetně regenerace. Okolí je nádherné a využitelné k různým formám přípravy i odpočinku. Poblíž jsou další dvě hřiště,“ řekl Právu zdroj.

Příprava se odehraje na jiném místě

„Samozřejmě příprava před šampionátem by se odehrála na jiném místě, které doladíme. Na zahajovací zápas skupiny i celého mistrovství do Basileje a pak dvakrát do Ženevy by se létalo, protože innsbrucké letiště je dvacet minut od hotelu. Ubytování na krátké předzápasové pobyty ve Švýcarsku je v podstatě předvybrané, to bychom v lednu upřesnili,“ dodal.

„Seefeld je perfektní. Výborné zázemí v hotelu, kvalitní trávník na hřišti, překrásné okolí. Navíc lze zajít na procházku nebo kávu do malebného městečka. Nikdy jsem od nikoho z kluků neslyšel jedinou stížnost na tohle místo,“ řekl Právu David Rozehnal.

Do Seefeldu jezdila v devadesátých letech Sparta, reprezentaci do hotelu Dorint přivezl poprvé trenér Chovanec před ME 2000. Od té doby se Seefeld stal tradičním místem závěrečné přípravy před velkými turnaji, jako bylo ME 2004 nebo MS 2006.

Reklama

Související témata: