Hlavní obsah

Podle kouče Toshacka je Čech lepší než Kaká

CURYCH

Brankář Petr Čech na jednom hlasovacím lístku v anketě FIFA o nejlepšího fotbalistu roku předstihl Brazilce Kaká, který v pondělí večer prestižní trofej získal. Českého gólmana dal na první místo trenér Walesu John Toshack, proti jehož svěřencům Čech chytal ve dvou zápasech evropské kvalifikace. Dále Toshack hlasoval pro Kaká a Argentince Lionela Messiho, celkově druhého.

Článek

Čech, který obsadil se ziskem 18 bodů 17. místo, se objevil dohromady na deseti hlasovacích lístcích. Jednou byl na prvním, dvakrát na druhém a sedmkrát na třetím místě.

Po jednom bodu získal od svých spoluhráčů z londýnské Chelsea Didiera Drogby, který je kapitánem Pobřeží slonoviny, a lídra anglické reprezentace Johna Terryho. Na třetí místo ho zapsali také slovenský trenér Ján Kocian a kapitán Marek Mintál a dále kapitáni Alžírska a Srí Lanky a kouč Keni Jacob Mulee.

Český gólman zaujal také trenéra Pobřeží slonoviny Němce Ulricha Stielikeho a jeho kolegu z Macaa Kagayamu Masanagu, kteří zapsali Čecha na druhé místo hned za hvězdu AC Milán Kaká.

Kouč Karel Brückner a reprezentační kapitán Tomáš Rosický podle pravidel ankety pro Čecha hlasovat nemohli. Oba čeští hlasující se shodli na prvním místě pro Kaká. Brückner dále zvolili útočníka Chelsea Drogbu a Itala Andreu Pirla z AC Milán. U Rosického byl na druhém místě Angličan Steven Gerrard z Liverpoolu a na třetím Brazilec Ronaldinho z Barcelony.

Reklama