Hlavní obsah

Fotbalové Euro bude opět bez českého rozhodčího

NYON

Fotbalové mistrovství Evropy se uskuteční potřetí za sebou bez účasti českých rozhodčích. UEFA ve středu zveřejnila seznam dvanácti hlavních sudích a jejich asistentů nominovaných pro šampionát v Rakousku a Švýcarsku. Češi nefigurují ani mezi osmičkou mužů, kteří budou plnit funkci čtvrtého rozhodčího.

Článek

Na mistrovství Evropy si z Čechů zapískal naposledy Václav Krondl v Anglii v roce 1996. Posledním velkým turnajem, kde se objevil český sudí, byl světový šampionát v Japonsku a Koreji před pěti lety, na kterém působil v roli asistenta Evžen Amler.

Na listině UEFA momentálně figurují Pavel Královec, Radek Matějek, Libor Kovařík, Jan Jílek, Jiří Jech a Radek Příhoda. Nikdo z nich však důvěru pro Euro v příštím roce nedostal.

Na závěrečném turnaji si zapíská stejně jako před čtyřmi lety v Portugalsku slovenský sudí Ľuboš Michel, jehož asistenty budou Roman Slyško a Martin Balko.

Seznam hlavních rozhodčích pro mistrovství Evropy 2008:
Konrad Plautz (Rak.), Frank De Bleeckere (Belg.), Howard Webb (Angl.), Herbert Fandel (Něm.), Kyros Vassaras (Řec.), Roberto Rosetti (It.), Pieter Vink (Niz.), Tom Henning Övrebö (Nor.), Ľuboš Michel (SR), Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (Šp.), Peter Fröjdfeldt (Švéd.), Massimo Busacca (Švýc.).

Reklama

Související témata: