Hlavní obsah

Bývalý fotbalista Amor byl po autonehodě propuštěn domů

MADRID

Bývalý španělský fotbalový reprezentant a dlouholetý hráč Barcelony Guillermo Amor byl na Štědrý den propuštěn z nemocnice v Tarragoně, kde od autonehody v polovině prosince ležel na jednotce intenzivní péče.

Článek

Čtyřicetiletý někdejší záložník se po havárii musel podrobit operaci, protože si vážně poranil břicho, hrudník a zlomil pánev. Amor havaroval 16. prosince po druhé hodině ranní, když se vracel ze zápasu Barcelony ve Valencii, který spolukomentoval pro televizi. Podle agentury Reuters jeho vůz narazil do zdi poblíž vesnice L'Ametlla de Mar.

Rodák z Benidormu je barcelonským odchovancem a v dresu katalánského klubu prožil jednu z jeho nejslavnějších epoch. Na začátku 90. let byl členem takzvaného "Týmu snů" pod vedením kouče Johana Cruyffa, s Barcelonou získal triumf v Poháru mistrů, dvakrát Pohár vítězů poháru, pět ligových titulů a tři Španělské poháry. V letech 1988-98 nastoupil za Barcelonu k 550. zápasu, což ho řadí v klubové historické tabulce na třetí místo.

Sedmatřicetinásobný španělský reprezentant, jenž na závěr kariéry působil ve Fiorentině a Villarrealu, si také zahrál na mistrovství Evropy 1996 a o dva roky později na mistrovství světa ve Francii.

Reklama