Hlavní obsah

TIPSPORT LIGA: Teplice porazily Ústí nad Labem, Jablonec Duklu

MOST

Fotbalisté Teplic porazili v úvodním utkání Tipsport ligy druholigové Ústí nad Labem 4:0. O výhru se zasloužil především dravý útočník Jakub Mareš, který nejprve naservíroval míč před prázdnou branku Brazilci Vieirovi, poté se trefil po brejku sám. Ve druhém sobotním zápase si Jablonec snadno porazil s druholigovou Duklou Praha a zvítězil 4:0.

Článek

Vůbec poprvé se v teplickém dresu objevil urostlý útočník Michal Smejkal, který ve čtvrtek přestoupil z Plzně. Na hrotu se bil celý první poločas, ale do žádné vážnější příležitosti se nedostal. Smejkala však zastoupil jeho útočný kolega Mareš, který rychlými výpady neustále zaměstnával ústeckou obranu a právě po jeho akcích se rodily branky. V 17. minutě se uvolnil na pravé straně a přesným pasem našel úplně volného Vieiru, který ze tří kroků v pohodě zavěsil.

Za pět minut si Mareš navíc naběhl na další kolmý pas a sám před brankářem Diveckým poslal míč obloučkem do sítě. Ústí sice vstoupilo do zápasu s nepříjemným presinkem, postupně ale začalo vadnout a tepličtí hráči toho dokázali využít. Po další rychlé kombinační akci se ocitl ve vápně úplně sám Benát a placírkou přidal i třetí branku.

Teplice hrály druhý poločas s náhradníky, na výkonu to znát nebylo 

Teplice v utkání vedl stále nemocný trenér Petr Rada, ale v energickém povzbuzování se příliš nekrotil. Odměnou mu byl dobrý výkon i ve druhém poločase, kdy už dostali šanci tepličtí náhradníci. Ústí se do větších šancí nedostávalo, a když už se ocitl po hodině hry před odkrytou brankou Martykán, vhodný moment k dorážce prováhal a dal vyniknout brankáři Belicovi. Na druhé straně naopak kontroval Rilke. Nejprve trefil z otočky jen tyč, tři minuty před koncem si ale spravil chuť a z dorážky přidal i čtvrtou branku.

Jablonečtí fotbalisté zahájili Tipsport ligu sobotním přesvědčivým vítězstvím 4:0 nad druholigovou Duklou Praha. Na umělé trávě v pražském areálu Slavoje Vyšehrad vstřelil favorit po dvou gólech v každém poločase, postarali se o ně Valenta, Mešanovič, Svátek a Klapka.

Dukla neprověřila možnosti a schopnosti Jablonce 

Severočeši udeřili dvakrát v rozmezí dvou minut na konci první dvacetiminutovky a zápas měli od té doby neustále pod kontrolou. "Dařilo se nám v útoku i zakončení. Hráči předvedli několik pohledných akcí s pohotovou koncovkou," pochvaloval si jablonecký kouč František Komňacký. "Vyhráli jsme vysoko, nicméně to není pro nás v tomto okamžiku podstatné. Bereme zápas jako součást přípravy na jaro. Dukla příliš neprověřila naše schopnosti a možnosti," zhodnotil soupeře kouč po zahajovacím utkání skupiny B.

FK Ústí nad Labem - FK Teplice 0:4 (0:3)
Branky: 17. Vieira, 22. Mareš, 34. Benát, 87. Rilke.
Sestava Teplic: Belic - Kaufman, Lukáš (46. Rosa), Klein, Merzič (46. Koukal) - Benát (46. Štohanzl), Doležal (46. Verbíř), Sabou (46. Bartoš), Vieira - Smejkal (46. Vondrášek), Mareš (46. Rilke). Trenér: Rada.
FK Jablonec 97 - Dukla Praha 4:0 (2:0)
Branky: 11. Valenta, 12. Mešanovič, 51. Svátek, 70. Klapka.
Sestava Jablonce: Bobok - Zábojník (46. Laciga), Fukal (46. Zábojník), Huber (46. Krejčík), Adam - Baranek, Eliáš (46. Loučka), Valenta (60. Haurdič), Hloušek - Mešanovič (46. Svátek), Vošahlík (46. Klapka). Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: