Hlavní obsah

Trenér Petržela skončil u celku Něftči Baku

Fotbalový trenér Vlastimil Petržela skončil v ázerbájdžánském celku Něftči Baku. Podle nedělních informací místních médií vedení klubu českého kouče po čtyřech měsících propustilo. Jeho pravděpodobným nástupcem bude bývalý trenér Dynama Kyjev Anatolij Děmjaněnko, který by měl podepsat kontrakt na tři a půl roku.

Článek

Petržela uzavřel v srpnu s vedením Něftči roční smlouvu s opcí, už v listopadu si však v ruských médiích stěžoval na poměry v klubu. "V Ázerbájdžánu je to jako přicestovat deset let do minulosti. Není tu nic: je potřeba postavit stadión, tréninkovou základnu, školu, vytvářet hřiště. Zajímavá práce, ale malé peníze," citoval českého trenéra ruský deník Izvěstija.

Kouč, který v minulosti pracoval v petrohradském Zenitu a v české lize naposledy vedl Sigmu Olomouc, hovořil v podobném duchu i po svém odvolání. "V takových podmínkách se nedalo normálně pracovat. Přitom slíbili všechno, třeba že na ligové odvety bude hotový nový stadión," prohlásil Petržela.

Něftči čeká na ligový titul už dva roky. Po podzimní části ligy je tým v tabulce druhý o tři body za vedoucím Olimpikem.

Reklama