Hlavní obsah

Brňané vstoupili do Tipsport ligy prohrou s Petržalkou

Fotbalisté Brna prohráli v úvodním utkání skupiny D zimní Tipsport ligy v Bratislavě s Artmedií Petržalka 1:3. V zápase dvou rozdílných poločasů patřil druhému týmu slovenské ligy úvod, v němž získal tříbrankový náskok. Jedinou branku Brna vstřelil z pokutového kopu v 59. minutě Pavlík.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

V brněnském týmu už nastoupil brazilský obránce Lira, kterému ale příliš nevyhovovalo chladné počasí a kluzký terén s mnoha velkými kalužemi, v nichž se míč často zastavoval. Obtížným podmínkám se lépe přizpůsobili fotbalisté Petržalky, kteří si vytvořili v první části větší tlak a také se lépe prosazovali v koncovce.

Střelecké šance z rychlých protiútoků ale měli i Brňané. Už v 1. minutě zastavila Borákovo sólo kaluž vody, o pět minut později vyrazil domácí brankář Střeštíkovu střelu na roh a stejně dopadla i Hanákova možnost v 35. minutě.

Po změně stran Brňané srovnali krok, v koncovce se však s výjimkou Pavlíkovy branky z penalty za faul na Šurala neprosadili. "Tato porážka hned v úvodu zimní přípravy mě nemrzí. Chtěli jsme si vyzkoušet výkonnost mladých hráčů v zápasovém zatížení," řekl po nedělním utkání trenér Brňanů Petr Uličný.

Výsledky - skupina D:
Artmedia Petržalka - 1. FC Brno 3:1 (3:0)
Branky: 10. Gajdoš, 20. Halenár z pen., 36. Urbánek - 59. Pavlík z pen.
Sestava Brna: Bureš - Kubáň, Živný (46. Pavlík), Švejnoha, Lira - Hanák, Kalouda, Holek, Urban (46. Mareček), Střeštík - Borák (46. Šural). Trenér: Uličný.
Spartak Trnava - Inter Bratislava 3:0 (2:0).

Reklama

Související témata: