Hlavní obsah

Trenéři finalistů ze Sazka Arény byli s turnajem spokojeni

PRAHA

Zimní halový turnaj Fortuna Víkend šampiónů, jehož druhý ročník se hrál o víkendu v pražské Sazka Areně, byl trenéry prvních dvou týmů, Viktorie Žižkov a Sparty, hodnocen pozitivně. Atraktivní hra měla spád, diváci viděli velké množství branek i osobních soubojů. Pořadatelé si pochvalovali zvolený termín i diváckou návštěvu. Všichni se tak již těší na příští rok.

Článek

Stanislav Griga, trenér Viktorie Žižkov, dokázal se svým týmem letošní ročník turnaje vyhrát, ačkoli sázkové kanceláře na vítězství pražské Viktorky vypsaly nejvyšší kurz ze všech účastníků, a to 10:1. Griga nemá podobné turnaje příliš v lásce, s tímto však byl spokojen. "Nejsem velkým přítelem těchto turnajů, ale tento se po sportovní i organizační stránce mimořádně vydařil," řekl na tiskové konferenci po skončení finálového utkání.

Kouč Žižkova si také pochvaloval zvolené datum konání. "Je to dobrý termín. Když by se turnaj konal v druhé fázi přípravy, někdy po patnáctém lednu, už by to bylo nevhodné, protože by to nabouralo kondiční přípravu," řekl Griga. S tímto názorem vyjádřil souhlas i jeho protějšek, trenér Sparty, Michal Bílek.

Bílek by rád přijel i příští rok 

Ten byl spokojen s předváděnou hrou na turnaji. "Všechny zápasy měly vysokou úroveň, byl to povedený turnaj. Na úvod sezóny se to hodí, pokud budeme pozvaní, určitě rádi příště přijedeme," poznamenal kouč Sparty. Spokojen byl také s tím, že se nikdo z jeho kádru nezranil. Celkovému výsledku nepřikládal velkou váhu ani Griga, který si je vědom, že jeho tým čeká na jaře boj o záchranu v české nejvyšší soutěži.

Stejně jako Bílek se i Griga bál, aby některý z jeho svěřenců neutrpěl během turnaje nějaké zranění, které by mohlo narušit přípravu, naštěstí pro Žižkov jsou všichni v pořádku. Radost Grigovi určitě udělala i prémie za výhru v hodně půl miliónu korun.

S průběhem turnaje byl spokojen také Zdeněk Lang z pořádající agentury. Na oba dva dny bylo prodáno celkem přes 13 200 vstupenek a právě návštěvnosti se Lang bál. „Měli jsme obavu, zda první víkend v lednu, kdy je Praha vylidněná, dorazí fanoušci, ale vyšlo to," oddechl si.

Reklama

  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 17. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články