Hlavní obsah

Fotbalistkou roku 2007 je Ščasná, dorostencem Zeman ze Sparty

PRAHA

VI. Galavečer Česká spořitelna grassroots fotbalu v neděli večer na pražském Žofíně rozhodl o tom, že titul pro nejlepší fotbalistku roku 2007 náleží Pavlíně Ščasné, která je dcerou současného trenéra Mladé Boleslavi Zdeňka Ščasného. Nejlepším futsalistou byl vyhlášen Roman Mareš hájící barvy ERA-PACK Chrudim, a ocenění pro nejlepšího staršího dorostence patří Martinu Zemanovi z pražské Sparty.

Článek

Na Galavečeru neprofesionálního fotbalu se vyhlašovala nejlepší tři umístění v celkem deseti kategoriích. Jedna z těch, které přitahovaly nejvíce pozornosti byla bezpochyby „Nejlepší fotbalistka ČR“. Tu znovu vyhrála reprezentantka Pavlína Ščasná. „Každé takovéto ocenění je příjemné. Já si cením především vítězství a výkonů na hřišti. Ale jsem za to moc ráda,“ řekla fotbalistka, která do konce loňského roku působila ve švédském Örebro.

Největší česká fotbalová naděje se hledala v kategorii „Nejlepší starší dorostenec“, kde jejími adepty byli slávistický Lukáš Vácha, Radim Řezník z Baníku Ostrava a Martin Zeman z pražské Sparty. Titul toho nejlepšího si z pražského Žofína nakonec odvezl letenský záložník.

Zeman se chce udržet v A mužstvu

„Tento individuálního úspěch si hodně cením, ale určitě jsou na prvním místě týmové ocenění, protože bez kluků bych toto nikdy nedokázal,“ řekl mladý sparťan, který má na jaře přání udržet se hlavně v týmu letenského A mužstva. „Bude záležet jen na mně, jestli se v kádru udržím. Udělám pro to maximum, protože hrát ve Spartě je něco nádherného,“ dodala nastupující hvězda.

Třetí významnou kategorii pro nejlepšího futsalistu vyhrál hráč týmu ERA-PACK Chrudim Roman Mareš, který nedávno neúspěšně bojoval v dresu české reprezentace na mistrovství Evropy v Portugalsku. Titul pro nejlepšího trenéra futsalu patří Otu Stejskalovi, který v chrudimském týmu vede právě nejlepšího futsalistu roku 2007.

„Je to pro mě velká pocta, ale ankety jsou velmi ošemetná věc. Toto umístění na prvním místě není jen mojí zásluhou, ale je zásluhou celého týmu ERA-PACK, jak hráčů tak realizačního týmu. Ta vítězství, kterých jsme v uplynulém roce dosáhli nejsou jen mou zásluhou, ale všech lidí, kteří se kolem týmu pohybují. O tom také svědčí fakt, že všechny ankety jsme vyhráli my,“ připomněl trenér Stejskal skutečnost, že objevem roku ve futsalu byl další chrudimský futsalista Jan Lištván, který je současně hráčem výběru reprezentace do jednadvaceti let.

Fotbal - ženy:
Fotbalistka roku: 1. Ščasná (Örebro/Švéd.), 2. Bertholdová, 3. Martínková (obě Sparta Praha).
Talent ženského fotbalu: 1. Pivoňková (Sparta Praha), 2. Pincová, 3. Voňková (obě Slavia Praha).
Trenér ženského fotbalu: 1. Žovinec (reprezentace ČR, Sparta Praha), 2. Klimková (1. FC Slovácko), 3. Dobrý (Viktoria Žižkov).
Futsal - muži:
Futsalista roku: 1. R. Mareš (Era-Pack Chrudim), 2. M. Mareš (Pramen Havlíčkův Brod), 3. Filinger (Benago Praha).
Objev futsalu: 1. Lištván (Era-Pack Chrudim), 2. Novotný (Nejzbach Vysoké Mýto), 3. Oliva (Selp Mladá Boleslav).
Trenér futsalu: 1. Stejskal (Era-Pack Chrudim), 2. Neumann (reprezentace ČR), 3. Bartošek (Eco Investment Praha).
Fotbal - mládež:
Starší dorostenec: 1. Zeman (Sparta Praha), 2. Řezník (Baník Ostrava), 3. Vácha (Slavia Praha).
Mladší dorostenec: 1. Putz (Sparta Praha), 2. Kadlec (Bohemians 1905), 3. Šťourač (1. FC Brno).
Trenéři dorostu (bez určení pořadí): Brož (Hradec Králové), Křeček (Třebíč), Psotka (Sigma Olomouc).
Trenéři žáků (bez určení pořadí): Böhm (Viktoria Plzeň), Janoušek (Sparta Praha), Vojáček (Baník Ostrava).
Nejlepší událost grassroots fotbalu ČR - Coca-cola školský pohár.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín