Hlavní obsah

Most utrpěl na úvod Tipsport ligy debakl od Kladna

MOST

Nepříliš povedený vstup do nového roku prožili fotbalisté Mostu, kteří v úterý ve svém úvodním zápase v Tipsport lize podlehli na domácí půdě Kladnu 0:4. Zatímco domácí vsadili na nováčky, Kladno nastoupilo v silné sestavě a na hřišti to bylo znát.

Článek

Hosté ukázali i dvě možné posily. V záložní řadě se objevili testovaní Tesařík z Teplic a Brunclík z Mladé Boleslavi. Oba zastínil kladenský odchovanec Holub, který za necelou půlhodinu na hřišti stihl jeden gól přichystat a druhý sám dal.

Most se rozhodl dát v utkání prostor novým tvářím. Z podzimní základní sestavy nastoupil jen gólman Svoboda, jehož navíc po čtvrté inkasované brance nahradil mladý Hykl. Prostor dostaly i obě nové akvizice do obrany, stoper Studík i levý obránce Bureš. Na postu štítového záložníka se objevil Gedeon z Blšan, v útoku zase uzdravený Američan Philipakos s Kanaďanem Simpsonem ze Sparty.

Nově poskládaná mostecká sestava se v příliš dobrém světle nepředvedla. Ve 26. minutě se do míče opřel ze dvaceti metrů kladenský záložník Szabo a brankář Svoboda už se po plachtícím míči natahoval marně. Převaha Kladna se ještě vystupňovala po poločase. V 48. minutě přidal druhou branku po pěkné kombinační akci Cigánek, pak se ujal slova jedenadvacetiletý kladenský záložník Antonín Holub, který se vrátil z hostování v divizních Ovčárech. V 73. minutě vybojoval penaltu, kterou záhy proměnil Čáp, za dalších pět minut se ranou z voleje trefil sám.

SIAD Most -SK Kladno 0:4 (0:1)
Branky: 26. Szabo, 48. Cigánek, 73. Čáp z pen., 78. Holub. Rozhodčí: Franěk - Teuber, Jedlička.
Most: Svoboda (79. Hykl) - Grečiško (46. Režný), Studík, Suchý (62. Webster), Bureš - Jendruščák (46. Ilavskij), Gedeon, Boutasgount, Čermák (54. L. Stožický) - Philipakos (46. Brandon), Simpson (46. Jason). Trenér: Žák.
Kladno: Kostolanský - Bartoš, Killar, Gross, Tesařík - Vršajevič, Brunclík, Zoubele (71. Čáp), Szabo (65. Holub), Cigánek - Semerák (46. Zachariáš). Trenér: Šilhavý

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín