Hlavní obsah

Druholigová Dukla v Tipsport lize nečekaně přehrála Plzeň

PRAHA

Hodně nepovedený vstup do zimní Tipsport ligy za sebou mají fotbalisté Viktorie Plzeň. Ve svém úvodní zápase skupiny B na umělé trávě na Vyšehradě ve středu Západočeši překvapivě nestačili na druholigovou Duklu Praha, které po bezkrevném výkonu podlehli 0:1. První body do tabulky zajistil Pražanům na konci prvního poločasu Tomáš Kulvajt.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Přestože do největší šance první půlhodiny se dostal plzeňský Trapp, který v 11. minutě z vyložené pozice vyprášil rukavice gólmana Rady, nebyl výkonnostní rozdíl mezi oběma celky vůbec patrný. Dukla se profesorsky a bez pohybu hrajícímu favoritovi herně naprosto vyrovnala a v 41. minutě po hrubé chybě v plzeňské rozehrávce zásluhou Kulvajta otevřela skóre.

Až po pauze se Západočeši zlepšili, jenže v 55. minutě smolař zápasu Trapp orazítkoval nepovedeným centrem pouze břevno a za dvě minuty Psohlavec laxně zahodil sólovou akci. Když pak dvakrát neuspěl v koncovce ani plzeňský Vrzal, mohla Dukla slavit zisk nečekaných tří bodů.

Kouč Viktorie Stanislav Levý byl na své svěřence nazlobený. "Myslím, že to byl typický přípravný zápas, ale přesto první půle byla z naší strany naprosto katastrofální. Chyběl pohyb, nasazení a zápas ukázal, že s některými hráči prostě není možné počítat," uvedl Levý, jemuž se po podzimní části rozpadla osa týmu. Do Norska přestoupil útočník Fillo, do Slavie záložník Jarolím a pryč možná odejde i brankářská jednička Daněk.

Viktoria Plzeň - Dukla Praha 0:1 (0:1)
Branka: 41. Kulvajt. Rozhodčí: Hrubeš - Šedivka, Černý. Diváci: 50.
Sestava Plzně:
I. poločas: L. Krbeček - Šmejkal, Zakopal, Knakal, Šíma - Malcharek, Trapp, Šimr, Róth - T. Krbeček, Vrzal. Trenér: Levý.
II. poločas: Ticháček - Malcharek, Bauer, Rada, Smola - Mudra, Trapp, Šimr, Róth - Psohlavec, Vrzal.

Reklama

Související témata: