Hlavní obsah

Teplice druhou výhrou nakročily k postupu ze skupiny

Fotbalisté Teplic zvítězili v zimní Tisport lize nad Kladnem 1:0 a druhou výhrou v mostecké skupině C nakročili k postupu do semifinále. O jejich úspěch se v sobotu postaral v 57. minutě záložník Štohanzl, kladenský Cigánek vzápětí neproměnil penaltu.

Článek

Teplický trenér Rada poslal na hřiště od začátku dvě nové posily, pravého obránce Vidličku ze Zlína a útočníka Heseka z Nitry. Naopak další útočník Tomáš Jun, který v Teplicích hostuje z tureckého Trabzonsporu, se v Mostu neukázal. "Chtěl jsem vidět ve hře některé hráče, zbytek si půjde zahrát za béčko," řekl Rada.

Jeho svěřenci měli od začátku problém s důrazným presinkem Kladna a jen stěží se dostávali do šancí. Naopak mohli inkasovat po několika pěkných kombinacích, které na levém křídle Středočechů rozjížděl bývalý teplický hráč Tesařík. Kladno ale skórovat nedokázalo a po poločase jej za to potrestal Štohanzl. V pokutovém území si v plném běhu zpracoval centr na prsa, v mžiku byl sám před brankářem a zavěsil.

Teplický brankář ukázal několik dobrých zákroků

Kladno inkasovaný gól probudil a soupeře od té chvíle přehrávalo. V 66. minutě vybojoval Merganc penaltu, tu však Cigánkovi chytil brankář Slavík. Teplický brankář poté ukázal ještě několik dobrých zákroků a jeho tým už výhru uhlídal.

"Je to škoda, hráli jsme dobrý fotbal, dobře kombinovali, ale nedokázali jsme se střelecky prosadit," řekl ČTK kladenský trenér Jaroslav Šilhavý, který chválil testované hráče Tesaříka s Brunclíkem. "Jsou to zkušení hráči, dodávali naší hře potřebný klid v kombinaci," uvedl a naznačil, že by oba ve svém týmu rád viděl nastálo.

Rada mu dal zapravdu. "Kladno si zasloužilo remízu, hrálo dobře. Rozhodně nemá mužstvo na sestup. Pro nás však výsledek nemá přílišnou váhu, obě mužstva jsou v plné přípravě. Cením si proto víc dobré zátěže než výhry," řekl Rada.

Skupina C
SK Kladno - FK Teplice 0:1 (0:0)
Branka: 57. Štohanzl. Rozhodčí: Košec - Teuber, Ipser. Diváci: 150.
Kladno: Miski - P. Bartoš, Killar, Gross (60. Kousal), Tesařík - Zoubele (80. Holub), Vincenc (46. J. Rada), Brunclík, Cigánek (80. Čáp), Vršajevič (46. Merganc) - Semerák. Trenér: Šilhavý.
Teplice: Slavík - Vidlička (81. J. Bartoš), Klein, Rosa, Merzič (46. Vieira) - Verbíř (46. Štohanzl), Doležal, Ljevakovič (83. Hanzlík), Koukal - Hesek (85. Veverka), Mareš (71. Vondrášek). Trenér: Rada.
Tabulka:
1.Teplice2 2 0 05:06
2.Kladno2 1 0 14:13
3.Most1 0 0 10:40
4.Ústí1 0 0 10:40

Reklama

Související témata: