Hlavní obsah

Příbram na úvod Tipsport ligy zdolala oslabené Budějovice

PRAHA

Fotbalisté druholigové Marily Příbram vstoupili do zimní Tipsport ligy výhrou 4:2 nad Českými Budějovicemi. Jihočeši, kteří nastoupili bez většiny opor, dokázali se soupeřem držet krok až do závěrečné desetiminutovky, v níž inkasovali tři branky. Vítěznou trefu zaznamenal střídající Brazilec Perpetuo Jales.

Článek

Úvodní zápas skupiny A nabídl pohledný fotbal se šesti pěknými brankami. Jako první se radovala Příbram, když se v 16. minutě hlavičkou prosadil Navrátil. Budějovičtí ovšem ještě do poločasu otočili skóre; nejprve se po centru Pravdy trefil Plichta a dvě minuty před koncem rozehřál diváky krásným dloubákem Dolejš.

Po výměně stran gradovala příbramská převaha. Postupně si na gólmanu Křížkovi vylámali zuby Huňa, Pilík a Podrazký. Kalabiška trefil tyč. Deset minut před koncem ale stejný hráč po pěkném průniku našel Klesu, který vyrovnal. Oslabeným Jihočechům evidentně ubývaly síly a za jejich pasivitu je pět minut před koncem potrestal krásným volejem Jales. V nastavení pak Kalabiška vyškolil Peroutku a vybídl Huňu k pečetícímu gólu.

Trenéři ocenili úroveň zápasu

Oba trenéři ocenili úroveň zápasu. "Přesto, že ani jeden tým ještě není v optimální herní přípravě, nebylo to na úvod špatné. Hrálo se ofenzivně, bylo na co koukat," vyzdvihl příbramský František Barát. "Očekávali jsme, že soupeř nastoupí v ligové sestavě. Kdybychom věděli, že bude hrát spíš s béčkem, poskládali bychom to vzhledem k nedělnímu zápasu jinak," dodal.

Podle budějovického kouče Františka Straky Jihočeši doplatili na úbytek sil. "Dokud jsme měli síly, bylo to jakž takž dobré. Šli jsme do zápasu po týdnu tvrdé dřiny, neměli jsme absolutně žádné zkušenosti s umělou trávou. Je vidět, že Příbram na ní trénuje častěji, balon je poslouchal líp," prohlásil Straka.

Skupina A:
Dynamo České Budějovice - Marila Příbram 2:4 (2:1)
Branky: 24. Plichta, 43. Dolejš - 16. Navrátil, 80. Klesa, 85. Jales, 90. Huňa. Rozhodčí: Kocourek - Tereba, Kovařík. Diváci: 100.
Č. Budějovice: Křížek - Leština, Marcin, Homoláč, Šmíd - Pouzar (46. Peroutka), Tischler, Mašát, Pravda - Plichta (46. Stráský), Dolejš. Trenér: Straka.

Reklama

Související témata: