Hlavní obsah

Fotbalisté Brna remizovali v Tipsport lize s Trnavou 1:1

BRATISLAVA

Fotbalisté Brna remizovali ve svém druhém vystoupení v zimní Tipsport lize na umělém trávníku v Bratislavě se Spartakem Trnava 1:1. Brno vedlo od 16. minuty po hlavičce Besty, vyrovnávací branku vstřelil ve 37. minutě z trestného kopu Michalík.

Článek

V prvním poločase měli Brňané převahu, kterou ale nedokázali zužitkovat dalšími góly. Z vážnějších šancí měl blízko ke skórování Střeštík, kterého ve vyložené pozici srazili obránci soupeře. Těsně před koncem poločasu po Kunclově centru mířila hlavička Brazilce Liry pouze do brankáře.

Po změně stran se hra vyrovnala, Trnava častěji útočila, ale chyběla jí také přesnější koncovka. V 54. minutě hlavičkoval nepřesně Tomčák a dvě minuty před koncem zachránil remízu brankář Lejsal, jenž zlikvidoval sólový útok Kotúnka. Brno mělo jedinou větší šanci v 82. minutě, kdy Wagner netrefil branku.

Uličný hledá v sestavě náhradu za Holka

"K zápasu jsme nastoupili po náročném pětidenním soustředění ve Velkých Losinách. V prvním poločase jsme měli hru pod kontrolou, po vystřídání se nám už kombinačně tolik nedařilo. Gól jsme obdrželi z trestného kopu, kterému předcházela naše hrubá chyba," uvedl trenér Brna Petr Uličný, který stále hledá v sestavě náhradu za Holka, jenž odešel do Dněpropetrovsku.

V závěrečném utkání skupiny D zimní Tipsport ligy se fotbalisté Brna střetnou příští sobotu v Bratislavě od 13:00 s domácím Interem.

Skupina D:
Spartak Trnava - 1. FC Brno 1:1 (1:1)
Branky: 37. Michalík - 16. A. Besta. Rozhodčí Hrinák. Diváci: 850.
Brno: Lejsal - Kuncl, Trousil, Švejnoha, Siegl - Střeštík (46. Kubáň), Polách (70. Mareček), Pavlík, Lira (46. Okleštěk) - T. Došek (46. Wagner), A. Besta (46. Simr). Trenér: Uličný.
Tabulka:
1.Petržalka2 2 0 05:16
2.Trnava2 1 1 04:14
3.Brno2 0 1 12:41
4.Inter2 0 0 20:50

Reklama

Související témata: