Hlavní obsah

Zidane se chce vrátit k fotbalu, neví však v jaké roli

PAŘÍŽ

Francouzská hvězda Zinédine Zidane se chce vrátit fotbalu. Mistr světa a Evropy, který po předloňském světovém šampionátu ukončil kariéru, to řekl v rozhovoru v magazínu L'Equipe Magazine s tím, že se ještě nerozhodl v jaké roli.

Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Fotbalista Zinedine Zidane (vlevo) a Ronaldo před výkopem charitativního utkání.

Článek

Pětatřicetiletý bývalý záložník má v nejbližší době v plánu projekt výstavby fotbalových hřišť pro děti v rodném Marseille. "Nemám před sebou žádný vytyčený cíl, k fotbalu se ale chci vrátit. Jenže zatím nevím v jaké roli," uvedl Zidane, jehož posledním vystoupením na fotbalové scéně byla nechvalně proslulá hlavička ve finále mistrovství světa v Německu, kterou poslal k zemi Itala Marka Materazziho.

Krátce po prohraném finále ukončil Zidane kariéru. "Představoval jsem si to jinak, ale stalo se. Nejde to vzít zpátky a musím se s tím naučit žít," prohlásil Zidane.

Jeden z nejlepších hráčů v historii fotbalu pomohl Francii v roce 1998 k titulu z domácího mistrovství světa. Ve stejném roce dostal Zlatý míč pro nejlepšího hráče Evropy a ve Francii byl pasován na rytíře. O dva roky později dovedl tým k triumfu na evropském šampionátu. Na klubové úrovni nastupoval Zidane za Bordeaux, Juventus Turín a Real Madrid. S "Bílým baletem" v sezóně 2001/2002 vyhrál Ligu mistrů.

Reklama