Hlavní obsah

Fotbalisté Dukly sebrali v Tipsport lize body i Liberci

PRAHA

Fotbalisté druholigové Dukly Praha ve skupině B zimní Tipsport ligy podruhé překvapili. Po nečekané výhře 1:0 nad Plzní ve středu dokázali na umělé trávě na Vyšehradě sebrat body dalšímu týmu z nejvyšší soutěže, když remizovali s Libercem 2:2. Vyrovnat se Pražanům povedlo v první minutě nastavení.

Článek

Slovan nastoupil k úvodnímu utkání v rámci zimní přípravy bez několika opor. Přesto se favorit dostal po 25 minutách do vedení: navrátilec z hostování v Českých Budějovicích Radzinevičius našel centrem Smetanu a ten hlavou otevřel skóre. Jenže v 42. minutě fauloval Hudson v šestnáctce Svatonského a Michal z penalty vyrovnal.

V druhé půli měl Liberec více ze hry a svou aktivitu zúročil tři minuty před koncem, kdy Dočkalův přímý kop usměrnil do sítě střídající Robin Dejmek. Když už se zdálo, že Severočeši vstoupí do turnaje vítězně, přeloboval v nastavení Kunc hlavou gólmana Hauzra a rozhodl o dělbě bodů, která výrazně přiblížila k postupu do semifinále vedoucí tým tabulky Jablonec.

Skupina B:
Dukla Praha - Slovan Liberec 2:2 (1:1)
Branky: 42. Michal z pen., 90.+1 Kunc - 25. Smetana, 87. Robin Dejmek. Rozhodčí: Adam - Dobrý, Svoboda. Diváci: 100.
Sestava Liberce:
I. poločas: Hauzr - Hudson, Bejbl, Polák, Petrouš - Dohnálek, Gecov (18. Vácha), Dort, Dočkal - Radzinevičius, Smetana; II. poločas: Hauzr - Šinglár, Polák, Petrouš, Krátký - Hudson, Vácha, Dočkal, Dohnálek - Smetana, Radzinevičius (71. Robin Dejmek). Trenér: Škorpil.
Tabulka:
1.Jablonec2 2 0 05:06
2.Dukla3 1 1 13:64
3.Liberec1 0 1 02:21
4.Plzeň2 0 0 20:20

Reklama

Související témata: