Hlavní obsah

Nezmar rozhodl o výhře Liberce v zimním severočeském derby

Fotbalisté Jablonce utrpěli po dvou výhrách v zimní Tipsport lize první bodovou ztrátu, v jejich posledním utkání na Vyšehradě je v severočeském derby porazil Liberec 2:1. Jablonečtí neudrželi poločasové vedení, po změně stran Nezmar dvěma góly výsledek otočil a Liberec jeho zásluhou může v případě vítězství v závěrečném duelu s Plzní skupinu B vyhrát.

Článek

Jablonec měl zpočátku více ze hry, zato Liberci se první poločas příliš nevyvedl a už po jedenácti minutách prohrával po hlavičce obránce Hubera do šibenice. Po půlhodině hry navíc přišel o Lukáše Váchu, který musel odstoupit s poraněnými vazy v pravém koleně.

Tipsport liga na Sport.cz - sobota 20.1.
Skupina ASlavia Praha - Bohemians 1905 1:1
Skupina BJablonec - Liberec 1:2
Skupina DInter Bratislava - FC Brno 1:1

Záhy po přestávce zavelel k obratu Nezmar, který dorazil do sítě míč odražený od břevna po Dortově bombě. Liberecký kanonýr se pak ocitl na konci rychlé kombinační akce Smetany s Lattmannem a v záklonu poslal do sítě centrovaný míč, na který Špit před tím nedosáhl. Jablonec už se snahou o vyrovnání neuspěl, třebaže v úplném závěru hrál proti deseti, když ze hřiště odkulhal liberecký Smetana.

Jablonec - Liberec 1:2 (1:0)
Branky: 11. Huber - 48. a 64. Nezmar. Rozhodčí: Moudrý - Svoboda, Theimer.
Jablonec - I. poločas: Špit - Lacina, Zábojník, Huber, Krejčí - Baranek, Klapka, Loučka, Hloušek - Fujerik, Necid.
II. poločas: Špit - Zábojník, Huber, Fukal, Krejčí - Baranek, Eliáš, Klapka, Hozda - Necid (60. Valenta), Straka.
Liberec - I. poločas: Zlámal - Šinglár, Holeňák, Bejbl, Lattmann - Vácha (35. Dohnálek), Bílek, Dort, Dočkal - Nezmar, Radzinevičius.
II. poločas: Zlámal - Šinglár, Holeňák, Polák, Liška - Dohnálek, Bílek, Dort (71. Vlasko), Lattmann - Nezmar (76. Robin Dejmek), Smetana.
Tabulka skupiny B
1.Jablonec32016:26
2.Liberec21104:34
3.Dukla31113:64
4.Plzeň20020:20

Reklama

Související témata: