Hlavní obsah

Slavia prohrála v přípravě s ruským CSKA Moskva

PRAHA/DUBAJ

Fotbalová Slavia Praha má za sebou první přípravné utkání na herním soustředění ve Spojených arabských emirátech. Ruskému celku CSKA Moskva podlehli sešívaní 0:1, o jedinou branku zápasu se postaral v 59. minutě Rikardo. Pražané jsou v Dubaji od neděle a ještě je čekají dva zápasy. V pátek s rakouským Salcburkem a v neděli s ruským Zenitem Petrohrad.

Článek

CSKA byl po většinu utkání aktivnějším týmem a hrozil především ze standardních situací. Šance však měla i Slavia. Ty největší si vytvořila na konci prvního a na začátku druhého poločasu. Ve 41. minutě se míč dostal k Šenkeříkovi, ten pálil z otočky z osmnácti metrů, ale jeho střela skončila těsně vedle branky. Druhou velkou příležitost měli Pražané ve 46. minutě, to Daniel Pudil poslal před bránu ruského celku střílený centr z pravé strany a míč jen o centimetry minul břevno.

V 59. minutě udeřilo na druhé straně. Po centru Grigorijeva střílel z osmi metrů brazilský útočník Rikardo a míč zapadl přesně do pravého horního rohu branky. Slavia se poté snažila o vyrovnání, ale hlavičku Tavarese i střelu Kalivody zneškodnil gólman Pomazan.

„Změřili jsme síly s velmi dobrým soupeřem, ale škoda toho výsledku. V první půli jsme se dostali do několika slibných situací, ale chyběla nám bohužel předfinální přihrávka. Ve druhé půli jsme gólu byli několikrát hodně blízko, ale soupeře podržel výbornými zákroky brankář. Remíza by utkání asi slušela lépe,“ zhodnotil zápas na oficiálních stránkách klubu trenér Karel Jarolím.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín