Hlavní obsah

Senegal utkání proti Tunisku k výhře nedovedl

TAMALE

Alespoň bod dokázali sedm minut před koncem vybojovat fotbaloví reprezentanti Tuniska na mistrovství Afriky. Ve svém prvním utkání na turnaji v Ghaně ve středu remizovali 2:2 se Senegalem.

Článek

Tuniský výběr sice vedl už od 9. minuty po rychlé akci, kterou s přehledem zakončil útočník francouzského Caen Ísám Džimaa, pak ale Senegalci využili chyb soupeřovy obrany a výsledek otočili, byť byli po inkasovaném gólu zjevně otřeseni. Nakonec byli Tunisané rádi alespoň za remízu, kterou jim zajistil krásnou střelou z dálky záložník Trauí.

Tunisané přitom měli celý první poločas pod kontrolou a soupeře nepouštěli do větších šancí, v nastaveném čase prvního poločasu si ale jejich obrana vybrala slabší chvilku a nechala proběhnout Mustafu Bayada Salla, který srovnal a zavelel k náporu senegalského týmu v druhém poločase.

Podobný scénář mělo i druhé středeční utkání mezi Angolou a Jižní Afrikou. V urputném zápasu plném ostrých zákroků poslal Angolu do vedení po krásné kombinační akci rybičkou z dvanácti metrů Manucho, Jihoafričané se ale po poločase zvedli a začali se tlačit do šancí.

Nakonec jim alespoň bod zachránil záložník belgických Brugg Van Heerden, který prošel od postranní čáry až před šestnáctku a z 25 metrů napřáhl ke střele, která skončila v šibenici branky Angolanů. Všechny čtyři týmy skupiny D tak mají po prvním hracím dnu po jednom bodu.

Tunisko - Senegal 2:2 (1:1)
Branky: 9. Džimaa, 83. Trauí - 45.+2 Sall, 66. Kamara. Diváci: 12 000.
Angola - JAR 1:1 (1:0)
Branky: 30. Manucho - 88. Van Heerden. Diváci: 15 000.

Reklama

Související témata: