Hlavní obsah

Nejlepší irácký fotbalista nedostal pracovní povolení v Anglii

Britské ministerstvo vnitra definitivně neumožnilo Našatu Akramovi stát se prvním fotbalistou z Iráku působícím v Premier League. O třetího nejlepšího fotbalistu Asie za rok 2007 měl mimořádný zájem Manchester City, jehož představitelé se za něj přimlouvali, nicméně pracovní povolení jednadvacetiletý záložník ani po odvolání nedostal.

Článek

Akram, jenž hraje za dubajský klub Al-Ain, byl v Manchesteru na testech a s týmem City trénoval. Jak uvedl klub na své internetové stránce, zvrátit rozhodnutí ministerstva se snažila delegace s čelními funkcionáři týmu a trenérem Svenem-Göranem Erikssonem, ale neuspěla.

"Je to pro nás velké zklamání. Našat je velmi dobrý fotbalista a budeme ho sledovat i nadále," uvedl Eriksson na adresu hráče, jenž na loňském mistrovství Asie pomohl Iráku k nečekanému zisku titulu.

Právě triumf z minulého roku přinesl jednu z mála radostí válkami a nepokoji sužované zemi, finálové vítězství 1:0 nad Saúdskou Arábií tehdy slavili v nevídané jednotě šíité, sunnitští Arabové a Kurdové.

"Byl můj velký sen stát se prvním hráčem z Iráku v Premier League. Chtěl jsem ukázat, že schopnosti iráckých hráčů patří mezi nejlepší na světě. Snad jednou dokážu, že Iráčané mohou hrát v jakékoli soutěži," řekl agentuře Reuters Akram, jenž se nechce svého snu vzdát.

Reklama

Související témata: