Hlavní obsah

Příbram si podle teplického trenéra Rady zasloužila vyhrát Tipsport ligu

Překvapivého vítěze má XI. ročník zimní Tipsport ligy. Ve finále zvládla druholigová Příbram přehrát FK Teplice 1:0, a do klubové pokladny si tak za celkové vítězství na turnaji připsala 300 000 korun. Teplice se jako poražený finalista obohatily o 100 000 korun. „Příbram si vyhrát zasloužila, byla o tu branku lepší,“ přiznal upřímně po konci zápasu trenér Severočechů Petr Rada.

Foto: archiv

Petr Rada

Článek

Zápas rozhodl jedinou brankou utkání již po pěti minutách hry příbramský záložník Nechvátal, který po standardní situaci svého týmu úspěšně dostal míč za záda teplického gólmana Slavíka.

„Nezvládli jsme utkání na jeho začátku, kdy jsme dostali gól po standardní situaci. Už se nám to stalo několikrát, že jsme takto brzy inkasovali a nakonec jsme se s tím nedokázali poprat,“ řekl k rozhodujícímu okamžiku zápasu Rada, kterého samotná účast svého týmu ve finále potěšila.

„Jsem rád, že jsme se dostali do finále. Příbram, i když je druholigová, má určitě kvalitu na první ligu. Bohužel jsme nemohli do utkání nasadit tři hráče základní sestavy, ale na to se vymlouvat rozhodně nehodlám,“ odmítl jasně výmluvy teplický trenér.

Toho také zvedla ze židle otázka jednoho novináře, který směřoval svůj dotaz na trenéra Příbrami Františka Baráta, jestli si nemyslí, že jeho tým mohl některý ze soupeřů během turnaje podcenit.

„Ještě nikdy se nestalo, aby mé mužstvo někoho podcenilo. Ať to byl přebor, divize nebo první liga. Zeptejte se jakéhokoliv hráče z týmu, jestli jsem někoho nabádal, aby do zápasu nedal všechno. Ti, co by se k tomu tak chtěli postavit, nemají v mém mužstvu místo,“ zakončil rozlíceně Rada.

Ani příbramský trenér neměl pocit, že by od jeho soupeřů mohlo dojít k podcenění. „Nemyslím si, že by to někdo podcenil. I vzhledem ke složení soupeřových týmů, které často nastoupily v nejsilnějším složení,“ řekl k této otázce Barát, kterého na turnaji potěšil fakt, že jeho tým moc příležitostí soupeřům neposkytl.

„Moc bych si přál, abychom se s Teplicemi mohli utkat dříve, než příští rok na turnaji,“ připomněl Barát snahu svého mužstva navrátit se opět do první ligy a soupeřit tak na trávnících nejvyšší fotbalové soutěže u nás.

Reklama

Související témata: