Hlavní obsah

Organizátory Tipsport ligy šokoval přístup Slavie a Bohemians 1905

PRAHA

Posledním lednovým víkendem skončil již jedenáctý ročník fotbalové Tipsport ligy, kterou vyhrála druholigová Příbram. Pořadatelé měli problém v podobě brzkého odjezdu týmů Slavie a Bohemians 1905 na herní soustředění do zahraničí, což dle slov organizátorů značně turnaji uškodilo. „Je to přístup, který poškozuje jméno turnaje," řekl Lubomír Ježek, ředitel pro vnější vztahy sázkové kanceláře Tipsport.

Článek

Na závěrečné tiskové konferenci spíše než úsměvy a dobrá nálada panovala roztrpčenost nad chováním dvou pražských klubů - Slavie a Bohemians 1905. Vršovické celky daly před turnajem přednost odjezdu na zahraniční soustředění. Slavia vyrazila na herní kemp do Dubaje, Klokani pilují formu na jaro v Portugalsku.

„Na příště musíme vložit do propozic sankce, aby kluby věděly, že na jejich utkání jsou vázána další,“ řekl k tématu hlavní organizátor Petr Pálka, který nechtěl předbíhat s verdikty, o jak velké sankce by se mělo jednat.

I když se před konáním turnaje všechny kluby zavázaly, že postaví hráče ze základní sestavy, v případě Slavie se tým provinil tím, že do posledního utkání proti Příbrami postavil hráče rezervního týmu a vysokou prohrou 1:5 si zavřel dveře do další fáze turnaje. Klokani poté jako vítěz skupiny měli postup do semifinále jistý, ovšem své místo přenechali pozdějším vítězům Přibrami.

„Co se týče Slavie, je to o to smutnější, jelikož umělá tráva, na které se hrálo v Edenu, byla z větší části dotována naší firmou,“ dodal roztrpčeně Ježek, který ujistil, že se nejednalo o částku v řádech statisíců, ale miliónů.

„Byla by škoda, kdybychom Slavii v příštím ročníku nepozvali, nicméně to není vyloučené. Mladá Boleslav takto jednala před dvěma lety také, a letos se zde neobjevila,“ pohrozil na dálku dvou pražským klubům Ježek.

Vyvstává ještě otázka, jestli by nebylo rozumnější celý turnaj zkrátit a dát tak prostor ligovým týmům, aby bez komplikací odjely na herní soustředění po jeho skončení. „Nechceme z toho udělat nějakou show, považujeme tento turnaj za seriózní přípravu,“ řekl organizátor Jiří Křenek s tím, že o zkrácení třítýdenního turnaje se neuvažuje.

„Přizpůsobila se Artmedia, Trnava i Brno. Myslím si, že se to dá vždy vyřešit,“ řekl na závěr prezident Interu Lončík, ovšem už se trochu zapomnělo na fakt, že jeden z týmů, kterým kolidoval odlet na soustředění a případné semifinále a finále je právě Brno. To si naplánovalo odjezd do Turecka na 23. a jelikož ve své skupině skončilo na předposledním místě, s kritikou se nesetkalo.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články