Hlavní obsah

Slavia v pátek zahájí dobročinnou aukci

PRAHA

Zajímavý projekt internetové aukce rozjíždí fotbalová Slavia Praha. V dražbě budou unikátní slávistické předměty. Nabídka obsahuje téměř 50 věcí, které se nějakým způsobem vztahují ke Slavii. Počínaje dresy hráčů a křeslem s podpisy konče. Aukce začíná 1. února a končí 29. téhož měsíce.

Článek

Výtěžek z celé akce se rozdělí na dvě části. Jedna polovina částky půjde na podporu slávistické mládeže. Nakoupí se míče, vybavení, či se zaplatí soustředění. Druhá část poputuje na charitativní účely, peníze si rozdělí Dětský domov Sázava a klinika dětské hematologie a onkologie FN Motol.

Postup bude jako při běžné dražbě. Vybraný předmět získá ten, kdo nabídne nejvíce. U každého předmětu bude vždy aktuální částka a jméno zájemce.

Mezi věcmi, které jsou do aukce zařazeny je například láhev oblíbeného francouzského vína Ericha Brabce s podpisem, hokejová vyrážečka Ladislava Volešáka, golfová čepice Vladimíra Šmicera, či rybářský prut Davida Kalivody.

V dražbě je i několik párů kopaček

Marek Jarolím do dražby věnoval kopačky, ve kterých vstřelil svůj první ligový gól. „Doufám, že ty kopačky vydraží za hodně peněz, které pak pomohou dobré věci,“ řekl synovec trenéra Karla Jarolíma. Další pár kopaček přidal Jan Blažek. Jedná se o kopačky, ve kterých nastoupil za Liberec ke svému prvnímu ligovému zápasu. „Poprvé jsem v nich vyběhl v Ostravě. Mám je velice rád, dal jsem v nich hodně gólů a doufám, že se dobře vydraží,“ řekla nová posila sešívaných.

Osobní věci darovali také trenéři mužstva. Karel Jarolím věnoval celkem čtyři dresy. Dva ještě ze svého hráčského působení ve francouzské lize, další dva pak patří jeho synům. Lukášův z italské Sieny a Davidův z bundesligového Hamburku, všechny samozřejmě podepsané. Luboš Přibyl daroval pamětní porcelánový talíř s podpisem, který dostal, když se stal v roce 2001 členem Klubu ligových brankářů.

Reklama

Související témata: